Peri peri kip, op de kamado
- Leen
- 11 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen

Peri peri kip is een pittig kipgerecht dat afkomstig is uit de Portugese en Afrikaanse keuken, De naam komt van de peri peri chilipeper (ook wel Afrikaanse bird’s eye chili genoemd), een kleine maar zeer hete peper.
1 kilo kippendijen met bot en huid.
Voor de peri peri saus:
1 rode paprika
1 ajuin
4 tenen look
2 bird's eye chili's (of meer, naar smaak).
Zeste van 1 citroen
Sap van 1 citroen
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel gerookte paprika
1/2 theelepel gedroogde oregano
Peper en zout naar smaak
Om af te werken:
Groene en rode chili
Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender en blend tot het helemaal glad is
Giet 2/3 van de saus over de kip en masseer goed. De rest bewaren we om er naast te serveren.
Laat de kip mintsens 4 uur marineren in de koelkast.
Op de kamado, breng de temperatuur naar 160 graden.
Maak een halve maan opstelling met aan de ene kant een hitteschild en RVS rooster, en aan de andere kant enkel een gietijzeren rooster.
Bak de kip indirect op 160 graden, gedurende 1 uur.
Grill ze dan kort af voor een krokante korst.
Werk af met schijfjes chili en een potje met de overige saus er naast.
Comments