
Een ideale pasta om groentjes in te verstoppen. Volgens mijn dochter is broccoli de duivel, maar van deze pasta heeft ze wel 2 porties na elkaar gegeten. Ook, heeft dit grecht maar 5 ingredienten. Water om te koken tel ik niet mee ;) Dochter blij, dus mama ook blij.
Een tip: gebruik van de broccoli de roosjes én de stam. In een gerecht zoals dit, waar de broccoli gepureerd wordt, is dit ideaal.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
25 minuten werk
300 gram droge pasta naar keuze
500 gram broccoli
75 gram feta
Scheutje olijfolie
1 blokje kippenbouillon
✨ Zet een 2 potten water op het vuur en breng aan de kook: een voor de pasta en een voor de broccoli.
✨ Snij de broccoli in handelbare stukken.
✨ Kook de broccoli met het bouillonblokje in 15 minuten gaar.
✨ Kook ondertussen ook de pasta gaar.
✨ Doe de broccoli in een maatbeker, voeg de feta toe en mix met een staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht toe tot je de gewenste consistentie bereikt hebt. Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
✨ Giet de pasta af.
✨ Meng de pasta en de saus onder elkaar.
✨ Werk af met nog wat feta en eventueel met pijnboompitten.
Comments