"Pad kra pao": Thais gehakt met heilige basilicum
- Leen
- 2 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Dit gerecht bestel ik graag bij de Thaise restaurant maar is eigenlijk zo simpel om te maken. Behalve heilige basilicum komen er geen bijzondere ingrediënten aan te pas. Deze is onvervangbaar voor de authentieke smaak, en smaakt totaal anders dan Italiaanse basilicum. Deze haalde ik gewoon tijdens mijn maandelijkse bezoek aan de Aziatische winkel.
Voor 2 a 4 personen
30 minuten werk
600 gram varkensgehakt
1 ajuin
4 tenen look
2 spaanse chili (of Thaise maar dat durf ik niet :D)
1 bosje heilige basilicum (20 gram)
400 gram boontjes
Scheutje neutrale olie
4 eetlepels donkere sojasaus (voor de kleur, anders is gewone sojasaus ook ok)
3 eetlepels oestersaus
3 eetlepels vissaus
1 eetlepel suiker
Voor erbij:
Rijst
Gebakken ei
Snipper de ajuin en plet de look.
Kuis de boontjes en snij ze in stukjes van ongeveer 2 cm. Voorkoken doe ik niet, ik hou van beetgare boontjes.
Snij de chilipeper in ringen.
Trek de blaadjes van de heilige basilicum, de steeltjes gaan we niet gebruiken.

Doe de olie in een pan en zet op hoog vuur.
Doe de ajuin er bij en bak tot deze glazig wordt.
Voeg het gehakt toe en bak het rul, tot het half gaar is, ongeveer 4 minuten.
Voeg de look, chili, sojasaus, oestersaus, vissaus en suiker toe. Meng goed.
Voeg de boontjes toe en laat dit geheel 5 minuten bakken met het deksel op de pan.
Voeg de basilicum toe, laat nog 1 minuut mee garen. Meng goed.
Serveer met rijst en een gebakken ei.
Opmerkingen