
Voor 2 a 3 personen:
15 minuten voorbereiding 1 uur en 15 minuten in de oven
Ingredienten:
350 gram gehakt naar keuze
1 witte ui
1 teen knoflook
2 courgettes (1 groene en 1 gele)
4 aardappelen
1 pot tomatensaus (300 ml) of zelfgemaakte, nog beter
Peper en zout naar smaak
Een scheut olijfolie
Peterselie om af te werken

✨️ Hak de ui en knoflook zo fijn mogelijk.
✨️ Meng het gehakt met de knoflook en ui, kruid royaal met peper en zout.
✨️ Snij de aardappel en courgette in schijfjes.
✨️ Doe de tomatensaus in een ovenschaal.
✨️ Schik de aardappel, courgette en gehakt om beurten in de ovenschaal. Dit gaat het makkelijkste door een beetje gehakt tussen twee schijfjes te doen en dan pas in de ovenschaal te leggen.
✨️ Giet een beetje olijfolie over de bovenkant en nog wat peper en zout.
✨️ Bedek de ovenschotel met aluminium folie en zet in de oven op 200 graden gedurende 45 minuten. Haal de folie er af en bak nog een half uurtje.
✨️ Werk af met verse peterselie.
Comments