
Voor onze date night haal ik vaak alles uit de kast, een van onze favoriete hapjes zijn oesters. Ik maak er graag iets bijzonders van....
Het idee begon bij gegratineerde oesters, iets dat ik verschrikkelijk vind. Een warme oester met kaas blijft best ver weg van bij mij. Het moest nog een koude en rauwe oester zijn, maar wel met een gebrande bovenkant. Enkele weken geleden maakte ik mosselen met miso en die waren heerlijk, daarop bouwde ik verder...
Voor 6 oesters
10 minuten werk
6 oesters
3 eetlepels japanse mayonaise
1 theelepel suiker
1 theelepel miso
Speciaal materiaal:
koksbrander / bunsenbrander
oestermes en handschoenen
✨ Meng de mayonaise, suiker en miso in een kommetje tot een gladde pasta.
✨ Breek de oesters voorzichtig open met het oestermes.
✨ Doe een theelepel van de miso mengeling in elke oester.
✨ Brand kort af met de koksbrander.
✨ Serveer onmiddellijk
コメント