
Voor 2 personen als hoofdgerecht
30 minuten werk + 2 uur wachten
1 kipfilet
1 eetlepel maizena
200 gram rijstnoedels (1 cm breed)
300 gram groenten naar keuze (ui, paprika, wortel)
3 eetlepels zwarte bonen en knoflooksaus (lee kum kee, zie foto 2, te koop in de aziatische winkel of online)
Olie
Om af te werken:
Lente ui
Sesamzaadjes

✨️ Snij de kipfilet in zo fijn mogelijk reepjes, dit lukt het beste wanneer deze half bevroren is (zie foto 3).
✨️ Doe de kip in een kommetje met de maizena en 30 ml water. Masseer goed en laat 2 uur marineren in de koelkast.
✨️ Doe de rijstnoedels in een kom met water op kamertemperatuur en laat ook 2 uur trekken.
✨️ Na 2 uur, bak de kip in een hete wok met olie gedurende 2 minuten of tot de kip gaar is. Haal de kip uit de wok en zet opzij.
✨️ Snij alle groenten in stukjes en bak deze in de wok met olie tot ze beetgaar zijn.
✨️Doe de noedels mee in de wok, met de saus en een scheutje water.
✨️Roer constant en bak tot de noedels gaar zijn.
✨️Doe de kip er bij en laat nog 1 minuut bakken al roerend.
✨️ Schep op en werk af met lente ui en sesamzaad.
Opmerkingen