top of page

Noedels met zwarte bonen saus en velvet kip.

Foto van schrijver: Leen Leen

Bijgewerkt op: 26 dec 2024





Voor 2 personen als hoofdgerecht

30 minuten werk + 2 uur wachten


1 kipfilet

1 eetlepel maizena

200 gram rijstnoedels (1 cm breed)

300 gram groenten naar keuze (ui, paprika, wortel)

3 eetlepels zwarte bonen en knoflooksaus (lee kum kee, zie foto 2, te koop in de aziatische winkel of online)

Olie


Om af te werken:

Lente ui

Sesamzaadjes



✨️ Snij de kipfilet in zo fijn mogelijk reepjes, dit lukt het beste wanneer deze half bevroren is (zie foto 3).

✨️ Doe de kip in een kommetje met de maizena en 30 ml water. Masseer goed en laat 2 uur marineren in de koelkast.

✨️ Doe de rijstnoedels in een kom met water op kamertemperatuur en laat ook 2 uur trekken.

✨️ Na 2 uur, bak de kip in een hete wok met olie gedurende 2 minuten of tot de kip gaar is. Haal de kip uit de wok en zet opzij.

✨️ Snij alle groenten in stukjes en bak deze in de wok met olie tot ze beetgaar zijn.

✨️Doe de noedels mee in de wok, met de saus en een scheutje water.

✨️Roer constant en bak tot de noedels gaar zijn.

✨️Doe de kip er bij en laat nog 1 minuut bakken al roerend.

✨️ Schep op en werk af met lente ui en sesamzaad.


Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page