top of page

"Murgh korma": Indiase curry met kip, yoghurt, amandelen en kokosmelk

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 27 jul
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 5 sep

ree

De laatste tijd spendeer ik teveel geld aan takeaway en vooral aan dit gerecht. Momenteel mijn obsessie... Dus het werd tijd om dit zelf te leren maken. Ik maakte direct dubbel recept en vroor een groot deel in voor wanneer ik nog eens zin heb :)


40 minuten werk

Voor 4 personen


De basis:

600 gram kippendijfilet

100 gram yoghurt

100 ml kokosmelk

40 gram tomatenconcentraat

2 ajuinen

1 eetlepel honing

40 gram witte amandelen

150 ml water


De kruiding:

3 tenen look

1 stuk gember

1 spaanse chili

1/2 theelepel chili poeder

1/2 theelepel komijn

1/2 theelepel koriander poeder

1 theelepel kurkuma

Zout naar smaak



  • Snij de kippendijfilet in blokjes.

  • Snipper de ajuin.

  • Plet de look.


  • In een hakmolen, doe de yoghurt, tomatenconcentraat en alle kruiding. Mix dit glad.

  • Bak de kip kort aan in wat olie, tot ze wat goudbruin van kleur is.

  • Voeg de ajuin toe en bak kort mee. Giet het water er bij.

  • Giet het yoghurtmengsel er over, meng goed en laat dit zachtjes 15 minuten pruttelen.



  • Mix de amandelen in de hakmolen (er mogen gerust nog wat resten yoghurt in plakken), samen met een beetje kokosmelk, tot een pasta.

  • Voeg het amandelmengsel en de rest van de kokosmelk toe aan de curry.

  • Voeg de honing toe.

  • Proef, kruid eventueel wat bij indien gewenst.

  • Serveer met naan en/of rijst.

  • Werk af met enkele amandelen en koriander.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page