"Murgh korma": Indiase curry met kip, yoghurt, amandelen en kokosmelk
- Leen
- 27 jul
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 sep

De laatste tijd spendeer ik teveel geld aan takeaway en vooral aan dit gerecht. Momenteel mijn obsessie... Dus het werd tijd om dit zelf te leren maken. Ik maakte direct dubbel recept en vroor een groot deel in voor wanneer ik nog eens zin heb :)
40 minuten werk
Voor 4 personen
De basis:
600 gram kippendijfilet
100 gram yoghurt
100 ml kokosmelk
40 gram tomatenconcentraat
2 ajuinen
1 eetlepel honing
40 gram witte amandelen
150 ml water
De kruiding:
3 tenen look
1 stuk gember
1 spaanse chili
1/2 theelepel chili poeder
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel koriander poeder
1 theelepel kurkuma
Zout naar smaak
Snij de kippendijfilet in blokjes.
Snipper de ajuin.
Plet de look.
In een hakmolen, doe de yoghurt, tomatenconcentraat en alle kruiding. Mix dit glad.
Bak de kip kort aan in wat olie, tot ze wat goudbruin van kleur is.
Voeg de ajuin toe en bak kort mee. Giet het water er bij.
Giet het yoghurtmengsel er over, meng goed en laat dit zachtjes 15 minuten pruttelen.
Mix de amandelen in de hakmolen (er mogen gerust nog wat resten yoghurt in plakken), samen met een beetje kokosmelk, tot een pasta.
Voeg het amandelmengsel en de rest van de kokosmelk toe aan de curry.
Voeg de honing toe.
Proef, kruid eventueel wat bij indien gewenst.
Serveer met naan en/of rijst.
Werk af met enkele amandelen en koriander.
















Opmerkingen