top of page

Misoboter pasta met pepersteak

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 30 jul
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een simpele pasta met misoboter in de spotlight. Het zoet-zoute van de witte miso gaat super goed samen met de pepersteak. Weinig ingrediënten en snel klaar. Tegen dat de pasta gekookt is, is de rest ook klaar.


Voor 2 personen als hoofdgerecht

15 minuten werk


200 gram spaghetti of cappelini


Voor de misoboter:

150 gram boter

1 dikke eetlepel shiro miso (witte miso)

2 eetlepels sesam olie


Voor de steak:

2 steak naar keuze, ik gebruikte chateaubriand. Of koop zo al voorbereide pepersteak.

Gebroken peper (poivre concassé) van www.epiciane.fr

Zout naar smaak (maar niet te veel, de miso is al heel zout)


Voor de afwerking:

Sesamzaad

Fijn gesneden bieslook

Pyramidezout van www.epiciane.fr




  • Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng met de miso en sesam olie.

  • Kook de pasta al dente.

  • Laat de boter smelten in een pan en doe de pasta rechtstreeks van de pot bij de boter.

  • Voeg enkele eetlepels pasta water toe voor de binding.


  • Bedek een zijde van de steak met de gebroken peper. Kruid naar smaak met zout.

  • Bak de steak zoals u zelf wil in wat olie of boter.

  • Snij de steak in plakjes.



  • Serveer de pasta met de steak en werk af met sesamzaad, gesneden bieslook en pyramidezout.


Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page