Misoboter pasta met pepersteak
- Leen
- 30 jul
- 1 minuten om te lezen

Een simpele pasta met misoboter in de spotlight. Het zoet-zoute van de witte miso gaat super goed samen met de pepersteak. Weinig ingrediënten en snel klaar. Tegen dat de pasta gekookt is, is de rest ook klaar.
Voor 2 personen als hoofdgerecht
15 minuten werk
200 gram spaghetti of cappelini
Voor de misoboter:
150 gram boter
1 dikke eetlepel shiro miso (witte miso)
2 eetlepels sesam olie
Voor de steak:
2 steak naar keuze, ik gebruikte chateaubriand. Of koop zo al voorbereide pepersteak.
Gebroken peper (poivre concassé) van www.epiciane.fr
Zout naar smaak (maar niet te veel, de miso is al heel zout)
Voor de afwerking:
Sesamzaad
Fijn gesneden bieslook
Pyramidezout van www.epiciane.fr
Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng met de miso en sesam olie.
Kook de pasta al dente.
Laat de boter smelten in een pan en doe de pasta rechtstreeks van de pot bij de boter.
Voeg enkele eetlepels pasta water toe voor de binding.
Bedek een zijde van de steak met de gebroken peper. Kruid naar smaak met zout.
Bak de steak zoals u zelf wil in wat olie of boter.
Snij de steak in plakjes.
Serveer de pasta met de steak en werk af met sesamzaad, gesneden bieslook en pyramidezout.
Opmerkingen