Mijn "Chile con carne"
- Leen
- 8 nov
- 1 minuten om te lezen

In de zoektocht naar een authentiek Mexicaans recept stootte ik op véél informatie. Alleszins: wat wij hier kennen als chile con carne lijkt er eigenlijk maar van heel ver op. Ik maakte vandaag eigenlijk een mix van de twee. Invloeden van het traditioneel recept en de tex-mex versie. Wat deze mix van recepten wel gemeenschappelijk heeft: het heeft zeer lang geprutteld en het was héél lekker!
Voor 6 personen
4 uur werk
500 gram rundsgehakt met minstens 20% vet
1 blik pinto bonen
1 blik tomatenstukjes
1 ajuin
2 gedroogde ancho chile
2 gedroogde pasilla chile
1 theelepel komijn
1 theelepel Mexicaanse oregano
1 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel kaneel
400 ml rundsbouillon
Zout naar smaak
Voor erbij:
Zure room
Koriander
Jalapeno
Rijst

Doe de bouillon in een pot en breng aan de kook.
Doe hierbij de gedroogde chilipepers (eventueel zonder zaadjes), en laat dit 10 minuten rustig sudderen. Tot ze zacht worden.
Doe dit in een blender, samen met de tomatenstukjes en ajuin. Blend dit tot een "smoothie".
Doe het gehakt in een pot en bak dit aan tot de randjes bruin kleuren.
Voeg de "smoothie" toe.
Voeg de bonen toe (met vocht en al, dus niet afgieten).
Voeg zout naar smaak toe.
Laat dit zeer rustig pruttelen, met het deksel op de pot, gedurende minstens 3,5 uur.
Serveer met rijst, koriander, jalapeno's en zure room.
Dit gerecht is ideaal om in te vriezen!




















Opmerkingen