top of page

Mijn "Chile con carne"

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 8 nov
  • 1 minuten om te lezen
ree

In de zoektocht naar een authentiek Mexicaans recept stootte ik op véél informatie. Alleszins: wat wij hier kennen als chile con carne lijkt er eigenlijk maar van heel ver op. Ik maakte vandaag eigenlijk een mix van de twee. Invloeden van het traditioneel recept en de tex-mex versie. Wat deze mix van recepten wel gemeenschappelijk heeft: het heeft zeer lang geprutteld en het was héél lekker!


Voor 6 personen

4 uur werk


500 gram rundsgehakt met minstens 20% vet

1 blik pinto bonen

1 blik tomatenstukjes

1 ajuin

2 gedroogde ancho chile

2 gedroogde pasilla chile

1 theelepel komijn

1 theelepel Mexicaanse oregano

1 theelepel paprikapoeder

1/4 theelepel kaneel

400 ml rundsbouillon

Zout naar smaak


Voor erbij:

Zure room

Koriander

Jalapeno

Rijst



Gedroogde Mexicaanse chilipepers vind je online of in een Mexicaanse winkel. Maar let goed op de benaming, andere soorten chile's zijn pittiger of milder!
Gedroogde Mexicaanse chilipepers vind je online of in een Mexicaanse winkel. Maar let goed op de benaming, andere soorten chile's zijn pittiger of milder!



  • Doe de bouillon in een pot en breng aan de kook.

  • Doe hierbij de gedroogde chilipepers (eventueel zonder zaadjes), en laat dit 10 minuten rustig sudderen. Tot ze zacht worden.

  • Doe dit in een blender, samen met de tomatenstukjes en ajuin. Blend dit tot een "smoothie".




  • Doe het gehakt in een pot en bak dit aan tot de randjes bruin kleuren.

  • Voeg de "smoothie" toe.

  • Voeg de bonen toe (met vocht en al, dus niet afgieten).

  • Voeg zout naar smaak toe.

  • Laat dit zeer rustig pruttelen, met het deksel op de pot, gedurende minstens 3,5 uur.




  • Serveer met rijst, koriander, jalapeno's en zure room.


  • Dit gerecht is ideaal om in te vriezen!

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page