"Matar Paneer": Indiase kaas met erwtjes en tomatensaus
- Leen
- 2 okt
- 1 minuten om te lezen

Matar Paneer is een klassiek Noord-Indiase curry, gemaakt met zachte blokjes paneer (Indiase verse kaas) en groene erwten in een kruidige tomaten-ajuinsaus. Het gerecht is geliefd omdat het tegelijk hartig, romig en licht zoet is, en perfect past bij zowel rijst als verschillende soorten Indiase broden zoals naan of roti. Ook is het snel en makkelijk te maken, en dus ideaal voor doordeweekse avonden.
Voor 4 personen
30 minuten werk
500 gr paneer
200 gram erwten
400 gram tomatenblokjes (blik) of 5 verse tomaten
1 ajuin
4 tenen look
1 eetlepel gember
Zout naar smaak
1 theelepel garam masala
1 theelepel komijn
1 theelepel kashmiri chilipoeder
1 eetlepel honing
3 eetlepels ghee (geklaarde boter) of zonnebloemolie
Voor erbij:
Rijst
Roti of naan
Verse koriander en groene chili om af te werken
Snij de paneer in blokjes van 2 op 2 centimeter. Dep ze af met een keukendoekje en leg ze opzij.
Snipper de ajuin.
Plet de look.
Rasp de gember.
Als je verse tomaten gebruikt: blend ze tot moes.
Doe de ghee of olie in een pan en warm op, op middelhoog vuur.
Doe hierin de garam masala, komijn, zout en chilipoeder.
Laat een minuut bakken.
Voeg nu de look, gember en ajuin toe.
Laat dit ook enkele minuten bakken.
Voeg de tomaten toe.
Laat deze saus 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Voeg de paneer en de erwten toe.
Laat enkele minuten pruttelen tot de paneer warm en zacht is, en de erwten beetgaar.

Serveer met basmati rijst en roti.
Werk af met verse koriander en groene chili.
















Opmerkingen