Lamskoteletjes met dadels, lookyoghurt, tomaten en za'atar
- Leen
- 29 aug
- 1 minuten om te lezen

Voor de koteletjes:
6 lamskoteletjes
1 theelepel za'atar
1 eetlepel olijfolie
Zout naar smaak
Voor de tomaten:
300 gram kerstomaten
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel za'atar
Zout naar smaak
Voor de lookyoghurt:
300 gram volle yoghurt
2 tenen look
Zout naar smaak
Sap van 1/2 citroen
Extra:
6 dadels
Verse peterselie
Bereid alle elementen voor:
Meng de koteletjes met de za'atar, olijfolie en zout.
Doe de tomaten, za'atar, olijfolie en zout in een vuurvast schaaltje dat op de BBQ kan.
Plet de look, meng deze met de yoghurt, zout en citroensap.
Spies de dadels op een stokje (dit bakt makkelijker).

Bereid de BBQ voor met een indirect en direct gedeelte. Stook ze tot 180 graden.
Zet het bakje met tomaten op het indirect gedeelte en laat 20 minuten pruttelen tot de tomaten zacht zijn.
Grill de dadels op de directe kant tot ze vanbuiten wat bruin en krokant zijn.
Grill de koteletjes op de directe kant, tot ze gaar zijn maar nog rosé vanbinnen.
Werk het gerecht af:
Stort de yoghurt op een bord en smeer ze open.
Giet hierover de warme tomaten.
Haal de dadels van het stokje.
Leg de koteletjes en dadels erop.
Werk af met verse peterselie.


















Opmerkingen