top of page

Lamskoteletjes met dadels, lookyoghurt, tomaten en za'atar

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 29 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree


Voor de koteletjes:

6 lamskoteletjes

1 theelepel za'atar

1 eetlepel olijfolie

Zout naar smaak


Voor de tomaten:

300 gram kerstomaten

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel za'atar

Zout naar smaak


Voor de lookyoghurt:

300 gram volle yoghurt

2 tenen look

Zout naar smaak

Sap van 1/2 citroen


Extra:

6 dadels

Verse peterselie



Bereid alle elementen voor:

  • Meng de koteletjes met de za'atar, olijfolie en zout.

  • Doe de tomaten, za'atar, olijfolie en zout in een vuurvast schaaltje dat op de BBQ kan.

  • Plet de look, meng deze met de yoghurt, zout en citroensap.

  • Spies de dadels op een stokje (dit bakt makkelijker).


ree

  • Bereid de BBQ voor met een indirect en direct gedeelte. Stook ze tot 180 graden.

  • Zet het bakje met tomaten op het indirect gedeelte en laat 20 minuten pruttelen tot de tomaten zacht zijn.

  • Grill de dadels op de directe kant tot ze vanbuiten wat bruin en krokant zijn.

  • Grill de koteletjes op de directe kant, tot ze gaar zijn maar nog rosé vanbinnen.


Werk het gerecht af:

  • Stort de yoghurt op een bord en smeer ze open.

  • Giet hierover de warme tomaten.

  • Haal de dadels van het stokje.

  • Leg de koteletjes en dadels erop.

  • Werk af met verse peterselie.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page