top of page

Lamsgehaktballetjes met witte bonen en rode bietendip

Foto van schrijver: Leen Leen


Voor 4 personen als voorgerecht/tapa of 2 personen als hoofdgerecht.

30 minuten werk


Voor de balletjes:

400 gram lamsgehakt

1 shallot, fijngesneden

Handje verse koriander, fijngesneden

2 tenen knoflook, gehakt

1 eetlepel kefta kruiden

Zout


Voor de dip:

1 blik witte bonen

100 gram rode biet, gekookt

1 eetlepel tahini

Zout

2 tenen knoflook

Sap van 1 citroen

Olijfolie


Voor de afwerking:

2 eetlepels geroosterde amandelstiften

2 eetlepels granaatappelpitten

Enkele blaadjes verse koriander

Pyramide zout


✨️Meng alle ingredienten voor de balletjes en bak in een pan op laag vuur tot ze gaar zijn en goudbruin.

✨️Doe alle ingredienten voor de dip in een blender en mix tot een egale massa, voeg olijfolie toe naar smaak tot de gewenste consistentie bereikt is

✨️Leg een spiegel van dip op een bord en dresseer hier over enkele balletjes, werk af met amandelstiften, granaatappelpitten, verse koriander en pyramidezout.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page