
Voor 4 personen als voorgerecht/tapa of 2 personen als hoofdgerecht.
30 minuten werk
Voor de balletjes:
400 gram lamsgehakt
1 shallot, fijngesneden
Handje verse koriander, fijngesneden
2 tenen knoflook, gehakt
1 eetlepel kefta kruiden
Zout
Voor de dip:
1 blik witte bonen
100 gram rode biet, gekookt
1 eetlepel tahini
Zout
2 tenen knoflook
Sap van 1 citroen
Olijfolie
Voor de afwerking:
2 eetlepels geroosterde amandelstiften
2 eetlepels granaatappelpitten
Enkele blaadjes verse koriander
Pyramide zout
✨️Meng alle ingredienten voor de balletjes en bak in een pan op laag vuur tot ze gaar zijn en goudbruin.
✨️Doe alle ingredienten voor de dip in een blender en mix tot een egale massa, voeg olijfolie toe naar smaak tot de gewenste consistentie bereikt is
✨️Leg een spiegel van dip op een bord en dresseer hier over enkele balletjes, werk af met amandelstiften, granaatappelpitten, verse koriander en pyramidezout.
Comments