top of page

"Laab kai": Thaise kipsalade met verse kruiden

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 1 dag geleden
  • 1 minuten om te lezen

Deze Thaise kipsalade is al jaren een favoriet van mij, ik maak er direct een grote kom van en eet dat dan door de week heen als lunch.


Voor 4 personen

20 minuten werk


500 gram kippengehakt

3 eetlepels vissaus

3 eetlepels sojasaus

Zonnebloem olie om te bakken


20 gram verse koriander

20 gram verse munt

2 lente ui

1 rode ui

1 spaanse chilipeper

Sap van 1 limoen


Voor er bij:

Kropsla

Komkommer

Rijst

Kroepoek



✨ Doe het gehakt in een pan met een scheutje olie. Bak het rul.

✨ Voeg de vissaus en sojasaus toe en laat mee bakken tot het gehakt helemaal gaar is.

✨ Laat het gehakt afkoelen.


✨ Hak de koriander en munt fijn.

✨ Snij de lente ui in ringen.

✨ Snipper de rode ajuin.

✨ Snij de spaanse peper in ringen.

✨ Pers de limoen.


✨ Meng alles door elkaar.


✨ Serveer met kropsla, komkommer, kroepoek en limoen.


✨ Maak een rolletje met een blaadje sla, een stuk komkommer, een grote lepel van de laab. Verkruimel een stukje kroepek er over heen en eet in 1 hap op.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page