"Laab kai": Thaise kipsalade met verse kruiden
- Leen
- 1 dag geleden
- 1 minuten om te lezen

Deze Thaise kipsalade is al jaren een favoriet van mij, ik maak er direct een grote kom van en eet dat dan door de week heen als lunch.
Voor 4 personen
20 minuten werk
500 gram kippengehakt
3 eetlepels vissaus
3 eetlepels sojasaus
Zonnebloem olie om te bakken
20 gram verse koriander
20 gram verse munt
2 lente ui
1 rode ui
1 spaanse chilipeper
Sap van 1 limoen
Voor er bij:
Kropsla
Komkommer
Rijst
Kroepoek
✨ Doe het gehakt in een pan met een scheutje olie. Bak het rul.
✨ Voeg de vissaus en sojasaus toe en laat mee bakken tot het gehakt helemaal gaar is.
✨ Laat het gehakt afkoelen.
✨ Hak de koriander en munt fijn.
✨ Snij de lente ui in ringen.
✨ Snipper de rode ajuin.
✨ Snij de spaanse peper in ringen.
✨ Pers de limoen.
✨ Meng alles door elkaar.
✨ Serveer met kropsla, komkommer, kroepoek en limoen.
✨ Maak een rolletje met een blaadje sla, een stuk komkommer, een grote lepel van de laab. Verkruimel een stukje kroepek er over heen en eet in 1 hap op.
Comments