Kruidige maaltijdsoep met linzen en merguez balletjes
- Leen
- 27 nov
- 1 minuten om te lezen

Soms komen recepten tot mij in een droom, dit is er een van. Toen ik wakker werd ging ik gelijk naar de winkel om de ingrediënten te halen. Het resultaat was absoluut top!
Voor 4 personen
30 minuten werk
300 gram merguez worstjes
1 ajuin
1 paprika
2 tomaten
1 zoete aardappel
50 gram rode linzen
1 eetlepel tomatenpuree
1,5 liter water
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde munt
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
Peper en zout naar smaak
Voor erbij:
Verse koriander en peterselie
Yoghurt
Krokant brood
Snij de merguez open en haal het vlees eruit. Rol kleine balletjes van het merguez gehakt.
Zet een grote pot op het vuur.
Bak de balletjes aan in een beetje olijfolie.
Voeg de munt toe aan de balletjes en laat even mee bakken, zo komen de smaken vrij.

Snipper de ajuin en voeg toe.
Voeg ook de tomatenpuree toe. Meng door elkaar.
Voeg de komijn, paprikapoeder en korianderpoeder toe.
Giet de bouillon erbij, kruid naar smaak met peper en zout.
Breng aan de kook.
Snij de tomaat en paprika in blokjes.
Voeg deze toe aan de soep.
Laat dit 10 minuten koken.
Schil de zoete aardappel en snij ze in blokjes.
Voeg deze toe aan de soep.
Laat dit nog eens 10 minuten koken.
Werk de soep af met verse koriander, yoghurt en krokant brood.
















Opmerkingen