top of page

Krokante scampi's met bok choy en knoflook

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze krokante scampi's met bok choy zaten al weken in mijn hoofd, dus heb ik een snelle omweg naar de Aziatische winkel gemaakt om baby bok choy te halen. Super lekker resultaat.


400 gram scampi's, rauw, gepeld en ontdarmt


Voor het tempura deeg:

1 eetlepel maizena

80 gram bloem

100 ml ijskoud bruisend water

Zout naar smaak

Olie om in te frituren, bvb zonnebloemolie


Voor de bok choy wok:

400 gram baby bok choy

4 teentjes knoflook

4 eetlepels lichte sojasaus

2 eetlepels sesam olie

1 eetlepel zonnebloemolie


Voor de afwerking:

Lente ui en koriander



✨ Was de baby bok choy en snij ze in grove stukken.

✨ Doe ze in een wok met een beetje zonnebloemolie en bak 1 a 2 minuten tot ze beetgaar is.

✨ Voeg de knoflook, sojasaus en sesamolie toe en roer goed om.

✨ Hou warm tot de scampi's klaar zijn.


✨ Maak een papje van de maïzena, bloem, bruiswater en zout.

✨ Zet een pot op het vuur en warm de olie op tot ongeveer 170 graden. Dit kan ook in de friteuse.

✨ Dip elke scampi een voor een in het deeg, en laat ze voorzichtig in de olie glijden.

✨ Ze zijn klaar wanneer de scampi gaar is, en het deeg krokant maar niet gekleurd. Ongeveer 3 minuten.


✨ Serveer en werk af met lente ui en koriander.

✨ Serveer eventueel met rijst.

Comentarios


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page