
Deze krokante scampi's met bok choy zaten al weken in mijn hoofd, dus heb ik een snelle omweg naar de Aziatische winkel gemaakt om baby bok choy te halen. Super lekker resultaat.
400 gram scampi's, rauw, gepeld en ontdarmt
Voor het tempura deeg:
1 eetlepel maizena
80 gram bloem
100 ml ijskoud bruisend water
Zout naar smaak
Olie om in te frituren, bvb zonnebloemolie
Voor de bok choy wok:
400 gram baby bok choy
4 teentjes knoflook
4 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels sesam olie
1 eetlepel zonnebloemolie
Voor de afwerking:
Lente ui en koriander
✨ Was de baby bok choy en snij ze in grove stukken.
✨ Doe ze in een wok met een beetje zonnebloemolie en bak 1 a 2 minuten tot ze beetgaar is.
✨ Voeg de knoflook, sojasaus en sesamolie toe en roer goed om.
✨ Hou warm tot de scampi's klaar zijn.
✨ Maak een papje van de maïzena, bloem, bruiswater en zout.
✨ Zet een pot op het vuur en warm de olie op tot ongeveer 170 graden. Dit kan ook in de friteuse.
✨ Dip elke scampi een voor een in het deeg, en laat ze voorzichtig in de olie glijden.
✨ Ze zijn klaar wanneer de scampi gaar is, en het deeg krokant maar niet gekleurd. Ongeveer 3 minuten.
✨ Serveer en werk af met lente ui en koriander.
✨ Serveer eventueel met rijst.
Comentarios