"Kiymalı bulgur köftesi": Tuekse bulgur en vleesballetjes
- Leen
- 6 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

Deze balletjes deden het super goed bij de kinderen: er zit sappig gehakt en fijne bulgur in. In combinatie met pilav, tomatensaus en yoghurt: top gewoon.
Voor 4 personen
30 minuten werk
500 gram rund of lamsgehakt
1 ajuin
70 gram fijne bulgur
Zout en peper naar smaak
1/2 theelepel komijnpoeder
Om af te werken:
Verse peterselie
Pul biber (Turkse chilivlokken)
Voor dit recept is het heel belangrijk dat je fijne bulgur gebruikt (köftelik bulgur), te koop in elke Turkse supermarkt. Omdat deze zo fijn is, gaart deze door het vocht in het vlees en het bakken en hoeft dus niet voorgekookt te worden.
Pureer de ajuin tot moes met een hakmolentje.
Meng het gehakt met de ajuin en fijne bulgur.
Laat dit mengsel 15 minuten rusten.
Vorm balletjes van het mengsel, de grootte van een pingpongbal.
Bak de balletjes gaat in olie.
Serveer met yoghurt, tomatensaus en pilav. Recept voor de pilav vind je hier.
Werk af met verse peterselie en pul biber.












Opmerkingen