Voor 4 personen
40 minuten werk
2 kippenborstfilets (= 4 halve filets)
4 eetlepels maizena
100 gram panko
50 gram witte, ongeroosterde sesamzaadjes
20 gram zwarte sesamzaadjes
20 ml lichte sojasaus
2 eieren
400 gram geraspte witte kool
1/2 komkommer
2 eetlepels mirin
2 eetlepels sesamolie
20 gram verse koriander + enkele blaadjes om af te werken
300 gram rijst
Hoisinsaus (of teriyaki)
1 theelepel gochugaru (optioneel)
Olie om te bakken (zonnebloem of arachide)
✨️ Vlinder de kip en klop deze zo plat mogelijk met een vleeshamer.
✨️ Neem 3 borden om het paneer station voor de bereiden.
✨️ Bord 1: maizena
✨️ Bord 2: de eieren + sojasaus
✨️ Bord 3: de panko, witte en zwarte sesamzaadjes
✨️ Haal de kip door de maizena, ei en dan de panko mengeling.
✨️ Bak in een pan met veel olie op midde hoog vuur, tot de kip gaar is en de korst krokant.
✨️ Maak de salade: Snij de komkommer met een mandoline. Hak de koriander.
✨️ Meng de komkommer, koriander, kool, mirin en sesamolie en masseer goed in.
✨️ Kook de rijst in een rijstkoker.
✨️ Dresseer alle elementen op een bord en werk af met hoisinsaus en gochugaru.
Comments