top of page

Kipshnitzel op aziatische wijze

Foto van schrijver: Leen Leen


Voor 4 personen

40 minuten werk


2 kippenborstfilets (= 4 halve filets)

4 eetlepels maizena

100 gram panko

50 gram witte, ongeroosterde sesamzaadjes

20 gram zwarte sesamzaadjes

20 ml lichte sojasaus

2 eieren

400 gram geraspte witte kool

1/2 komkommer

2 eetlepels mirin

2 eetlepels sesamolie

20 gram verse koriander + enkele blaadjes om af te werken

300 gram rijst

Hoisinsaus (of teriyaki)

1 theelepel gochugaru (optioneel)

Olie om te bakken (zonnebloem of arachide)



✨️ Vlinder de kip en klop deze zo plat mogelijk met een vleeshamer.

✨️ Neem 3 borden om het paneer station voor de bereiden.

✨️ Bord 1: maizena

✨️ Bord 2: de eieren + sojasaus

✨️ Bord 3: de panko, witte en zwarte sesamzaadjes

✨️ Haal de kip door de maizena, ei en dan de panko mengeling.

✨️ Bak in een pan met veel olie op midde hoog vuur, tot de kip gaar is en de korst krokant.

✨️ Maak de salade: Snij de komkommer met een mandoline. Hak de koriander.

✨️ Meng de komkommer, koriander, kool, mirin en sesamolie en masseer goed in.

✨️ Kook de rijst in een rijstkoker.

✨️ Dresseer alle elementen op een bord en werk af met hoisinsaus en gochugaru.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page