
Deze schnitzel op Aziatische wijze heb ik al enkele keren gemaakt en is steeds een hit. Normaal serveer ik er koolsalade bij, maar vandaag serveerde ik ze met een Koreaanse komkommersalade.
Voor 4 personen
40 minuten werk
2 kippenborstfilets (= 4 halve filets)
4 eetlepels maizena
100 gram panko
50 gram witte, ongeroosterde sesamzaadjes
20 gram zwarte sesamzaadjes
20 ml lichte sojasaus
2 eieren
Voor de witte kool salade:
400 gram geraspte witte kool
1/2 komkommer
2 eetlepels mirin
2 eetlepels sesamolie
Voor de komkommer salade:
Voor er bij
20 gram verse koriander + enkele blaadjes om af te werken
300 gram rijst
Hoisinsaus (of teriyaki)
1 theelepel gochugaru (optioneel)
Olie om te bakken (zonnebloem of arachide)
✨️ Vlinder de kip en klop deze zo plat mogelijk met een vleeshamer.
✨️ Neem 3 borden om het paneer station voor de bereiden.
✨️ Bord 1: maizena
✨️ Bord 2: de eieren + sojasaus
✨️ Bord 3: de panko, witte en zwarte sesamzaadjes
✨️ Haal de kip door de maizena, ei en dan de panko mengeling.
✨️ Bak in een pan met veel olie op middelhoog vuur, tot de kip gaar is en de korst krokant.
✨️ Maak de salade: Snij de komkommer met een mandoline. Hak de koriander.
✨️ Meng de komkommer, koriander, kool, mirin en sesamolie en masseer goed in.
✨️ Kook de rijst in een rijstkoker.
✨️ Dresseer alle elementen op een bord en werk af met hoisinsaus en gochugaru.
Comments