Kipschnitzel op Aziatische wijze
- Leen
- 18 feb
- 1 minuten om te lezen

Deze schnitzel op Aziatische wijze heb ik al enkele keren gemaakt en is steeds een hit. Normaal serveer ik er koolsalade bij, maar vandaag serveerde ik ze met een Koreaanse komkommersalade.
Voor 4 personen
40 minuten werk
2 kippenborstfilets (= 4 halve filets)
4 eetlepels maizena
100 gram panko
50 gram witte, ongeroosterde sesamzaadjes
20 gram zwarte sesamzaadjes
20 ml lichte sojasaus
2 eieren
Voor de witte kool salade:
400 gram geraspte witte kool
1/2 komkommer
2 eetlepels mirin
2 eetlepels sesamolie
Voor de komkommer salade:
Voor er bij
20 gram verse koriander + enkele blaadjes om af te werken
300 gram rijst
Hoisinsaus (of teriyaki)
1 theelepel gochugaru (optioneel)
Olie om te bakken (zonnebloem of arachide)
āØļø Vlinder de kip en klop deze zo plat mogelijk met een vleeshamer.
āØļø Neem 3 borden om het paneer station voor de bereiden.
āØļø Bord 1: maizena
āØļø Bord 2: de eieren + sojasaus
āØļø Bord 3: de panko, witte en zwarte sesamzaadjes
āØļø Haal de kip door de maizena, ei en dan de panko mengeling.
āØļø Bak in een pan met veel olie op middelhoog vuur, tot de kip gaar is en de korst krokant.
āØļø Maak de salade: Snij de komkommer met een mandoline. Hak de koriander.
āØļø Meng de komkommer, koriander, kool, mirin en sesamolie en masseer goed in.
āØļø Kook de rijst in een rijstkoker.
āØļø Dresseer alle elementen op een bord en werk af met hoisinsaus en gochugaru.
ComentƔrios