top of page

Kipschnitzel op Aziatische wijze

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 18 feb
  • 1 minuten om te lezen

Deze schnitzel op Aziatische wijze heb ik al enkele keren gemaakt en is steeds een hit. Normaal serveer ik er koolsalade bij, maar vandaag serveerde ik ze met een Koreaanse komkommersalade.


Voor 4 personen

40 minuten werk


2 kippenborstfilets (= 4 halve filets)

4 eetlepels maizena

100 gram panko

50 gram witte, ongeroosterde sesamzaadjes

20 gram zwarte sesamzaadjes

20 ml lichte sojasaus

2 eieren


Voor de witte kool salade:

400 gram geraspte witte kool

1/2 komkommer

2 eetlepels mirin

2 eetlepels sesamolie


Voor de komkommer salade:


Voor er bij

20 gram verse koriander + enkele blaadjes om af te werken

300 gram rijst

Hoisinsaus (of teriyaki)

1 theelepel gochugaru (optioneel)

Olie om te bakken (zonnebloem of arachide)




āœØļø Vlinder de kip en klop deze zo plat mogelijk met een vleeshamer.

āœØļø Neem 3 borden om het paneer station voor de bereiden.

āœØļø Bord 1: maizena

āœØļø Bord 2: de eieren + sojasaus

āœØļø Bord 3: de panko, witte en zwarte sesamzaadjes

āœØļø Haal de kip door de maizena, ei en dan de panko mengeling.

āœØļø Bak in een pan met veel olie op middelhoog vuur, tot de kip gaar is en de korst krokant.



āœØļø Maak de salade: Snij de komkommer met een mandoline. Hak de koriander.

āœØļø Meng de komkommer, koriander, kool, mirin en sesamolie en masseer goed in.

āœØļø Kook de rijst in een rijstkoker.

āœØļø Dresseer alle elementen op een bord en werk af met hoisinsaus en gochugaru.


ComentƔrios


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page