Kippensoep met gember en verse kruiden
- Leen
- 3 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Ik ben verkouden, deze kippensoep met gember en veel verse kruiden is dan ideaal. Ik gaf er een Aziatische twist aan.
Voor 6 personen
2 uur werk
2 kippenbillen
1,2 liter water
5 eetlepels lichte sojasaus
5 eetlepels vissaus
4 eetlepels sesamolie
1 stuk gember van 4 cm
2 pijpajuin
1/2 bosje munt
1/2 bosje koriander
Limoensap naar smaak
Doe de kippenbillen en het water in een grote pot. Laat dit 1.5 uur rustig koken met het deksel op de pot.
Schil de gember en hak zo fijn mogelijk, voeg deze de laatste 20 minuten toe.
Voeg de sojasaus, sesamolie en vissaus toe op het einde.
Hak de pijpajuin en verse kruiden fijn, meng onder elkaar.
Voeg een handje verse kruiden toe aan een hete kom soep.
Werk af met limoensap naar smaak.












Opmerkingen