Kippengehaktballetjes in witloof-seldersaus
- Leen
- 11 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen

Kippenballetjes in witloof-seldersaus is een eenvoudig en smaakvol gerecht. De zachte kippenballetjes worden gecombineerd met de lichte bitterheid van witloof en de frisse smaak van selder in een romige saus. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Dit gerecht is ook ideaal om extra veel van te maken en in te vriezen
Voor 4 personen
40 minuten werk
Voor de balletjes:
500 gram kippegehakt
1 ei
1 ajuin
5 eetlepels paneermeel
1 eetlepel kipkruiden
1 theelepel gedroogde of verse peterselie
Boter of olie om in te bakken
Voor de saus:
4 stronkjes witloof
5 stengels witte selder
1 blokje bouillon kipsmaak
200 ml room
Peper en nootmuskaat naar smaak
Boter om in te bakken.
Voor er bij:
Gekookte aardappelen
Maak de balletjes:
✨ Doe de ajuin, paneermeel, ei en peterselie in een hakmolentje en mix tot moes.
✨ Voeg dit toe aan het gehakt, samen met de kipkruiden.
✨ Meng goed en rol balletjes van het mengsel.
✨ Bak de balletjes in een pan met boter, op laag vuur, tot ze helemaal gaar zijn.
✨ Haal de balletjes uit de pan en zet opzij, gebruik dezelfde pan voor de saus in te maken.
Maak de saus:
✨ Snij de selder en witloof in fijne reepjes.
✨ Doe dit in de pan met een klontje boter.
✨ Bak tot de groenten gaar zijn en lichtjes goudbruin gekleurd.
✨ Voeg de room en bouillonblokje (verkruimeld) toe. Roer tot de bouillon opgelost is.
✨ Kruid naar smaak met peper en nootmuskaat.
✨ Leg de balletjes terug in de saus.
✨ Werk af met blaadjes selder.
✨ Serveer met gekookte patatjes.
Commenti