top of page

Kippengehaktballetjes in witloof-seldersaus

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 11 minuten geleden
  • 1 minuten om te lezen

Kippenballetjes in witloof-seldersaus is een eenvoudig en smaakvol gerecht. De zachte kippenballetjes worden gecombineerd met de lichte bitterheid van witloof en de frisse smaak van selder in een romige saus. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Dit gerecht is ook ideaal om extra veel van te maken en in te vriezen


Voor 4 personen

40 minuten werk


Voor de balletjes:

500 gram kippegehakt

1 ei

1 ajuin

5 eetlepels paneermeel

1 eetlepel kipkruiden

1 theelepel gedroogde of verse peterselie

Boter of olie om in te bakken


Voor de saus:

4 stronkjes witloof

5 stengels witte selder

1 blokje bouillon kipsmaak

200 ml room

Peper en nootmuskaat naar smaak

Boter om in te bakken.


Voor er bij:

Gekookte aardappelen



Maak de balletjes:

✨ Doe de ajuin, paneermeel, ei en peterselie in een hakmolentje en mix tot moes.

✨ Voeg dit toe aan het gehakt, samen met de kipkruiden.

✨ Meng goed en rol balletjes van het mengsel.

✨ Bak de balletjes in een pan met boter, op laag vuur, tot ze helemaal gaar zijn.

✨ Haal de balletjes uit de pan en zet opzij, gebruik dezelfde pan voor de saus in te maken.


Maak de saus:

✨ Snij de selder en witloof in fijne reepjes.

✨ Doe dit in de pan met een klontje boter.

✨ Bak tot de groenten gaar zijn en lichtjes goudbruin gekleurd.

✨ Voeg de room en bouillonblokje (verkruimeld) toe. Roer tot de bouillon opgelost is.

✨ Kruid naar smaak met peper en nootmuskaat.


✨ Leg de balletjes terug in de saus.

✨ Werk af met blaadjes selder.

✨ Serveer met gekookte patatjes.


Commenti


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page