top of page

"Kimchi jeon": hartige pannenkoek met kimchi

Foto van schrijver: Leen Leen

Ik liet een paar dagen terug mijn recept voor kimchi zien, er kan veel meer mee gedaan worden dan gewoon "zo" eten. Met als voorbeeld deze kimchi pannenkoek, super lekker als bijgerecht bij Koreaanse barbecue. Ook heel leuk als hapje!


Voor 4 personen als bijgerecht, of 1 persoon als hoofdgerecht ;)

15 minuten werk


200 gram kimchi met het sap

1 ei

3 eetlepels sojasaus

1 theelepel suiker

1 eetlepel maizena

3 eetlepels bloem

2 eetlepels sesam olie

Neutrale olie om in te bakken


Voor de afwerking:

1 theelepel witte sesamzaadjes

1 theelepel zwarte sesamzaadjes

1 lente ui



✨ In een kom, meng de kimchi, ei, sojasaus, suiker, maïzena, bloem en sesam olie.

✨ Doe een beetje olie in een grote pan op hoog vuur.

✨ Stort het beslag in de pan en verspreid zo dun mogelijk.

✨ Zet een deksel op de pan en laat bakken tot de onderkant goudbruin gebakken is.

✨ Draai voorzichtig om en laat nog enkele minuten bakken.

✨ Werk de pannenkoek af met gesneden lente ui en sesamzaadjes.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page