top of page

KFC (Korean fried chicken) met gochujang

Foto van schrijver: Leen Leen

De kip stond in promo :) Ik zou al langer eens KFC maken, dus dat kwam goed uit. Nee geen "Kentucky" maar "Korean fried chicken". Deze keer met een pittige saus op basis van gochujang.


Voor 4 personen

30 minuten werk + 4 uur marineren


500 gr kippendijfilet

1 eetlepel maizena

4 eetlepels sojasaus

1 teen knoflook


2 eetlepels maizena

2 eetlepels bloem

1 eetlepel water

Olie om in te frituren


Voor de saus:

1 eetlepel gochujang

2 eetlepels sesam olie

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel honing


Om af te werken:

Sesamzaad

Rijst

Broccoli

Lente ui



Snij de kip in hapklare stukjes.

Hak de knoflook

Voeg de maïzena, knoflook en sojasaus toe.

Laat minstens vier uur marineren in de koelkast.


Voeg de maïzena, bloem en water toe.

Laat 15 minuten rusten. (maak ondertussen de rest voor er bij te eten)


Warm de olie op tot 170 graden.

Laat elk stukje kip er rustig in glijden.

Frituur tot ze lichtjes goudbruin zien, ongeveer 4 minuten.

Haal de kip er uit en laat lichtjes afkoelen.

Frituur de kip vlak voor het eten nogmaals 3 minuten. Dit zorgt voor een extra krokant resultaat.


Meng alle ingrediënten voor de saus.

Doe de kip in de saus en schud om.


Serveer met rijst en broccoli, werk af met sesam zaadjes en lente ui.

Comentarios


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page