
We beginnen met een klassieker uit de Koreaanse keuken, Japchae. Een noedelgerecht dat toch heel bijzonder is door het gebruik van noedels gemaakt met zoete aardappelzetmeel. Deze hebben een zeer lekkere textuur die totaal anders is dan gewone noedels.
Het geheim om de groenten allemaal zeer lekker te krijgen, is om ze allemaal apart te bakken. Zo ben je zeker van de perfecte gaartijd van elke soort groente. Ik maakte een vegetarische versie, maar dit kan zeker ook met iets van rund of kip er door.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
40 minuten werk
100 gram spinazie
100 gram gedroogde shiitake champignons
1 gele paprika
1 rode paprika
1 ui
2 wortels
neutrale olie om in te bakken
Voor de saus:
4 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels sesam olie
1 teen knoflook
1 eetlepel suiker
2 lente ui
sesamzaadjes
✨ Hak de knoflook en meng met alle andere ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet opzij.
✨ Week de shiitake in heet water gedurende 15 minuten terwijl je de rest van de groenten voorbereid.
✨ Schil de wortelen en snij ze in lucifers.
✨ Snij de ui in halve ringen.
✨ Snij de paprika's in reepjes.
✨ Bak elke soort groente apart in volgorde tot ze allemaal perfect gegaard zijn. Voor mij wilt dit zeggen dat ze beetgaar zijn. Gebruik telkens een heel klein beetje olie om verbranden te voorkomen.
✨ Kook de noedels volgens de instructies van de verpakking.
✨ Meng de noedels, alle groenten en de saus onder elkaar;
✨ Werk af met lente ui en sesamzaadjes.
コメント