Groene kruidenrijst met zalm en citroenverbena peper
- Leen
- 19 jul
- 1 minuten om te lezen

Wat een simpele doordeweekse maaltijd moest worden, was uiteindelijk echt een feestmaal. Rijst met verse kruiden, zachte zalm met citroenverbena peper en bimi.
Het is de eerste keer dat ik deze soort peper gebruikte, en waaw - deze ruikt en smaakt echt naar citroen en is mild pittig. Dit was eigenlijk de ster van de show.
Voor 4 personen
30 minuten werk
Voor de rijst:
400 gram basmatirijst
600 ml water
1 bosje dille
1 bosje koriander
1 blokje groentenbouillon
Voor de zalm:
4 zalmfilets
Zout naar smaak
Olie om in te bakken
1 eetlepel citroenverbena peper, van www.epiciane.fr
Voor de bimi:
600 gram bimi (baby broccoli, broccolini)
1 eetlepel olijfolie
zout naar smaak
Voor de afwerking:
Citroen
Pyramidezout, ook van www.epiciane.fr
Doe het water voor de rijst in een blender, met de koriander en dille.
Mix dit zoals een smoothie.
Was de rijst.
Giet het kruiden water, bouillonblokje en de rijst in een pot en laat 20 minuten rustig koken tot al het vocht opgenomen is.
Bak ondertussen de zalm gaar in olie. Kruid met de citroenverbena peper en zout.
Doe de bimi op een bakplaat met olie, zout en peper. Wrijf goed in.
Bak de bimi in de oven, 8 minuten op 200 graden of tot ze beetgaar zijn.
Schep op en versier het gerecht met nog wat verse kruiden, pyramidezout en citroensap.
















Opmerkingen