top of page

Groene kruidenrijst met zalm en citroenverbena peper

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 19 jul
  • 1 minuten om te lezen
ree

Wat een simpele doordeweekse maaltijd moest worden, was uiteindelijk echt een feestmaal. Rijst met verse kruiden, zachte zalm met citroenverbena peper en bimi.

Het is de eerste keer dat ik deze soort peper gebruikte, en waaw - deze ruikt en smaakt echt naar citroen en is mild pittig. Dit was eigenlijk de ster van de show.


Voor 4 personen

30 minuten werk


Voor de rijst:

400 gram basmatirijst

600 ml water

1 bosje dille

1 bosje koriander

1 blokje groentenbouillon


Voor de zalm:

4 zalmfilets

Zout naar smaak

Olie om in te bakken

1 eetlepel citroenverbena peper, van www.epiciane.fr


Voor de bimi:

600 gram bimi (baby broccoli, broccolini)

1 eetlepel olijfolie

zout naar smaak


Voor de afwerking:

Citroen

Pyramidezout, ook van www.epiciane.fr



  • Doe het water voor de rijst in een blender, met de koriander en dille.

  • Mix dit zoals een smoothie.

  • Was de rijst.

  • Giet het kruiden water, bouillonblokje en de rijst in een pot en laat 20 minuten rustig koken tot al het vocht opgenomen is.



  • Bak ondertussen de zalm gaar in olie. Kruid met de citroenverbena peper en zout.


  • Doe de bimi op een bakplaat met olie, zout en peper. Wrijf goed in.

  • Bak de bimi in de oven, 8 minuten op 200 graden of tot ze beetgaar zijn.

  • Schep op en versier het gerecht met nog wat verse kruiden, pyramidezout en citroensap.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page