
Voor 4 personen als hoofdgerecht
1 uur werk
Dit gerecht bestaat uit verschillende aparte elementen:
Courgette:
2.5 courgette
Zout en olie
✨ Snij de courgette in schijfjes, besprenkel met olie en zout
✨ 25 minuten roosteren op 220 graden in de oven, of tot ze goud bruin zijn.
Parelcouscous:
100 gram droge parelcouscous, 7 minuten gekookt
Sap van 1 citroen
1 theelepel gedroogde of verse peterselie
Snuf zout
✨ Kook de couscous af zoals staat aangegeven op de verpakking
✨ Voeg citroensap, peterselie en zout toe
Olijf en kappertjes salsa:
10 olijven in schijfjes
2 eetlepels kappertjes
1 teen knoflook, gemalen
1/2 theelepel pul biber (turkse chili vlokken)
Olijfolie
✨ De olijven en kappertjes bakken in olijfolie tot goudbruin, de laatste minuut de knoflook en pul biber mee bakken
Afwerking:
1 eetlepel amandel stiften
1/2 theelepel pul biber
125 gram griekse yoghurt
Dresseren:
✨Smeer de yogurt uit over een groot bord
✨Lepel hier over de parel couscous
✨Leg hier op de hete geroosterde courgette
✨Werk af met de salsa, amandelen en pul biber
Comentários