top of page

Geroosterde courgette op een bedje van frisse parelcouscous en yoghurt, met olijf en kappertjes salsa

Foto van schrijver: Leen Leen


Voor 4 personen als hoofdgerecht

1 uur werk



Dit gerecht bestaat uit verschillende aparte elementen:


Courgette:

2.5 courgette

Zout en olie

✨ Snij de courgette in schijfjes, besprenkel met olie en zout

25 minuten roosteren op 220 graden in de oven, of tot ze goud bruin zijn.



Parelcouscous:


100 gram droge parelcouscous, 7 minuten gekookt

Sap van 1 citroen

1 theelepel gedroogde of verse peterselie

Snuf zout

✨ Kook de couscous af zoals staat aangegeven op de verpakking

✨ Voeg citroensap, peterselie en zout toe



Olijf en kappertjes salsa:

10 olijven in schijfjes

2 eetlepels kappertjes

1 teen knoflook, gemalen

1/2 theelepel pul biber (turkse chili vlokken)

Olijfolie

De olijven en kappertjes bakken in olijfolie tot goudbruin, de laatste minuut de knoflook en pul biber mee bakken



Afwerking:

1 eetlepel amandel stiften

1/2 theelepel pul biber

125 gram griekse yoghurt



Dresseren:

Smeer de yogurt uit over een groot bord

Lepel hier over de parel couscous

Leg hier op de hete geroosterde courgette

Werk af met de salsa, amandelen en pul biber



Comentários


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page