Voor 3 a 4 personen
500 gram groene asperges
400 gram scampi
50 gram n'duja
150 gram polenta, maisgriesmeel
300 ml water
100 gram boter
50 gram parmesan (blok)
Peper en zout
Olie
Peterselie en citroen voor de afwerking
De dag er voor:
✨️ Rasp de parmesan
✨️ Laat het water koken en voeg de polenta toe. Laat 3 minuten koken terwijl je blijft roeren. Zet het vuur uit.
✨️ Voeg de parmesan en 50 gram boter toe, kruid goed af met peper en zout.
✨️ Smeer een beetje olie in een tube vorm, ik gebruikte een maatbeker. Doe de polenta hier in.
✨️ Laat een nachtje opstijven in de koelkast.
Voor de gegrilde polenta:
✨️ Zet een grillpan op het vuur, op de hoogste stand. Ik gebruikte eentje in giet ijzer.
✨️ Leg een bakpapier in de grillpan, zo voorkom je dat de polenta blijft plakken.
✨️ Grill de polenta langs beide kanten tot er een korstje op komt.
Voor de scampi:
✨️ Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
✨️ Doe de n'duja en 50 gram boter in een pan en laat dit rustig smelten. Prak de n'duja met een vork.
✨️ Zet het vuur wat hoger en voeg de scampi toe.
✨️ Laat bakken tot de scampi net gaar zijn.
Voor de asperges:
✨️ Schil de asperges en snij het taaie kontje er af.
✨️ Bak de asperges in een pan met een beetje olie tot ze gaar maar nog knapperig zijn.
✨️ Kruid af met peper en zout.
✨️ Dresseer alle elementen mooi op een bord en werk eventueel af met wat peterselie en citroensap
コメント