top of page

Galbitang udon

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 29 dec 2024
  • 1 minuten om te lezen

Een variant op de Galbitang die ik enkele weken geleden postte, met udon noedels. Een Koreaans en Japans fusion gerecht.


De runderribben koop ik altijd bij de Turkse slager, ik vraag dan om deze wat kleiner te zagen. De kimchi en udon noedels koop ik bij de Aziatische winkel.


Voor 4 personen

10 minuten werk + 3 uur koken


1 kilo runder ribben

1/2 beenmerg in de lengte gesneden

3 uien

5 tenen knoflook

1 stuk gember de grootte van een duim

1 daikon

2 liter water

Lichte sojasaus naar smaak


Voor de afwerking:

2 lente ui

Kimchi

600 gram udon noedels


āœØļø Kook de ribben en beenmerg 10 minuten in een grote pot.

āœØļø Snij ondertussen de ui in 4, de gember in schijfjes en pel de knoflook.

āœØļø Giet af en spoel goed om ze schoon te maken.

āœØļø Voeg de ribben en merg terug toe aan de pot, met de ui, gember en knoflook.

āœØļø Laat 2 a 3 uur rustig koken met een deksel op de pot.

āœØļø Haal de ribben uit de pot en pluis het vlees. Normaal is het been merg volledig gesmolten. dit niet zo is, haal het merg er uit.

āœØļø Zeef de soep zodat alle stukken er uit zijn en breng terug aan de kook.

āœØļø Schil en snij de daikon in maantjes.

āœØļø Voeg de daikon en het vlees toe aan de soep en laat nog 20 minuten koken.

āœØļø Voeg sojasaus toe naar smaak.

āœØļø Kook de udon noedels kort in de soep.

āœØļø Serveer in een grote kom en werk af met lente ui en sesam zaad.

āœØļø Serveer met kimchi.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page