top of page

Forel met gebrande citroen, zeekraal en dille salsa

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 23 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

Van dit gerecht ben ik echt zot. Ik vind forel een zeer lekkere vis om in zijn geheel te grillen. Daarbij serveerde ik een frisse salsa met dille en zeekraal. Daar over kneep ik het sap van de gebrande citroen. Door de citroen te grillen wordt het vruchtvlees super zacht en bijna zoet.


Voor 3 personen

30 minuten werk


3 stuks forel (300 gram elk)

Huid inwijven met zout

Sjalot

Look

Enkele takjes dille


3 citroenen


Voor de salsa:

15 gram verse dille

10 gram verse peterselie

30 gram zeekraal

2 sjalotten

1 teentje look

5 eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak




  • Ik kocht de forel al onschubt en met de buik proper gemaakt.

  • Snij de sjalot en look in schijfjes.

  • Steek de dille, sjalot en look in de buikholte van de vis.

  • Strooi zout royaal over beide kanten van de vis. Dit zorgt voor een lekkere korst bij het bakken.



Maak de salsa:

  • Plet de look.

  • Hak de dille en peterselie fijn.

  • Snij de zeekraal grof.

  • Snipper de sjalotten.

  • Meng dit alles met elkaar.

  • Voeg de olijfolie, peper en zout toe.



  • Stook de barbecue tot 180 graden met een rooster direct boven de kolen.

  • Snij de citroenen door de helft.

  • Grill de citroenen op het vruchtvlees tot deze zwarte randjes hebben en het vruchtvlees zacht geworden is.

ree

  • Steek de forel in een grillrooster en grill ze direct boven de kolen. Ongeveer 5 minuten per kant.

  • Serveer met de salsa en knijp de citroen uit over de vis.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page