Forel met gebrande citroen, zeekraal en dille salsa
- Leen
- 23 aug
- 1 minuten om te lezen

Van dit gerecht ben ik echt zot. Ik vind forel een zeer lekkere vis om in zijn geheel te grillen. Daarbij serveerde ik een frisse salsa met dille en zeekraal. Daar over kneep ik het sap van de gebrande citroen. Door de citroen te grillen wordt het vruchtvlees super zacht en bijna zoet.
Voor 3 personen
30 minuten werk
3 stuks forel (300 gram elk)
Huid inwijven met zout
Sjalot
Look
Enkele takjes dille
3 citroenen
Voor de salsa:
15 gram verse dille
10 gram verse peterselie
30 gram zeekraal
2 sjalotten
1 teentje look
5 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Ik kocht de forel al onschubt en met de buik proper gemaakt.
Snij de sjalot en look in schijfjes.
Steek de dille, sjalot en look in de buikholte van de vis.
Strooi zout royaal over beide kanten van de vis. Dit zorgt voor een lekkere korst bij het bakken.
Maak de salsa:
Plet de look.
Hak de dille en peterselie fijn.
Snij de zeekraal grof.
Snipper de sjalotten.
Meng dit alles met elkaar.
Voeg de olijfolie, peper en zout toe.
Stook de barbecue tot 180 graden met een rooster direct boven de kolen.
Snij de citroenen door de helft.
Grill de citroenen op het vruchtvlees tot deze zwarte randjes hebben en het vruchtvlees zacht geworden is.

Steek de forel in een grillrooster en grill ze direct boven de kolen. Ongeveer 5 minuten per kant.
Serveer met de salsa en knijp de citroen uit over de vis.
Opmerkingen