"Enchiladas con pollo": Mexicaanse gevulde tortillas met pittige saus
- Leen
- 16 minuten geleden
- 2 minuten om te lezen

Enchiladas met kip zijn een Tex-Mex gerecht dat bestaat uit tortilla's gevuld met gekruide kip, gerold en overgoten met een smakelijke saus, vaak een rode of groene chili-saus. Het gerecht wordt vervolgens gebakken in de oven, waardoor de smaken goed in elkaar trekken en de kaas bovenop smelt. Enchiladas zijn heerlijk, veelzijdig en makkelijk aan te passen aan je eigen smaak. Je kan ze ook op voorhand voorbereiden, zodat je ze enkel nog hoeft te bakken. Ik deed er natuurlijk mijn eigen ding mee :)
Voor 6 personen
40 minuten werk + 20 minuten bakken
Voor de saus:
2 gedroogde ancho chiles (te koop online of bij Kam Yuen, Brussel)
400 ml passata
2 eetlepels azijn
20 gram boter
1 eetlepel suiker
zout naar smaak
Voor de vulling:
600 gram kipgehakt
400 gram rode kidneybonen
1 ajuin
Peper en zout naar smaak
1 theelepel kipkruiden
3 eetlepels enchilada saus
200 gram geraspte kaas
Scheutje olie
6 wraps
250 gram geraspte kaas voor erboven op
Peterselie
Maak de saus:
⨠Week de ancho chile gedurende 10 minuten in heet water. Giet ze af.
⨠Doe de ancho chile en alle andere ingediënten in een blender en mix tot een egale saus.
Maak de vulling:
⨠Snipper de ui.
⨠Bak de ui glazig in een pan met een scheutje olie.
⨠Voeg het kippengehakt toe en plet zodat dit uit elkaar valt.
⨠Kruid naar smaak met peper en zout, en de kipkruiden.
⨠Voeg de bonen toe, en drie eetlepels enchilada saus.
Bouw de ovenschotel:
⨠Snij elke wrap door de helft.
⨠Doe op elk stuk 3 a 4 eetlepels vulling en een beetje geraspte kaas.
⨠Rol op en plaats in de ovenschaal.
⨠Herhaal tot alle wraps en vulling op zijn.
⨠Giet de saus er over heen.
⨠Verdeel de geraspte kaas er over heen.
⨠Bak in de oven, 15 a 20 minuten op 170 graden.
Extra tip: je kan de enchiladas ook prima invriezen en weer opwarmen in de microgolf.
Comments