top of page

Eenpansgerecht met aardappel en chorizo

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 14 minuten geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een snel eenpansgerecht met chorizo en aardappelen: eenvoudig, kruidig en vol smaak.


Voor 4 personen

30 minuten werk


1 pittige chorizo (200 gram)

300 gram aardappelen

2 paprika's

2 ajuinen

150 gram kerstomaten

1 theelepel zoet paprikapoeder

1 pijpajuin

Zout naar smaak

30 ml water

Olie om in te bakken (zonnebloem)



  • Haal het velletje van de chorizo en snij ze in kleine blokjes.

  • Snipper de ajuin, snij de paprika in blokjes, de kerstomaten door de helft.

  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.


  • Doe een scheutje olie in de pan.

  • Bak de ajuin tot ze glazig is, op middelhoog vuur.

  • Doe de chorizo er bij een laat deze 5 minuten mee bakken.

  • Doe het paprikapoeder er bij.

  • Doe de aardappelblokjes en het water er bij en laat deze 10 minuten mee bakken of tot de aardappel gaar is, met het deksel op de pan.

  • Doe paprika en tomaten er bij een laat nog enkele minuten mee bakken, tot de paprika beetgaar is.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page