Eenpansgerecht met aardappel en chorizo
- Leen
- 14 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen

Een snel eenpansgerecht met chorizo en aardappelen: eenvoudig, kruidig en vol smaak.
Voor 4 personen
30 minuten werk
1 pittige chorizo (200 gram)
300 gram aardappelen
2 paprika's
2 ajuinen
150 gram kerstomaten
1 theelepel zoet paprikapoeder
1 pijpajuin
Zout naar smaak
30 ml water
Olie om in te bakken (zonnebloem)
Haal het velletje van de chorizo en snij ze in kleine blokjes.
Snipper de ajuin, snij de paprika in blokjes, de kerstomaten door de helft.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Doe een scheutje olie in de pan.
Bak de ajuin tot ze glazig is, op middelhoog vuur.
Doe de chorizo er bij een laat deze 5 minuten mee bakken.
Doe het paprikapoeder er bij.
Doe de aardappelblokjes en het water er bij en laat deze 10 minuten mee bakken of tot de aardappel gaar is, met het deksel op de pan.
Doe paprika en tomaten er bij een laat nog enkele minuten mee bakken, tot de paprika beetgaar is.
Opmerkingen