
Stamppot kennen we natuurlijk van onze oer-Hollandse aardappel… maar waarom niet van
een zoete aardappel? Die uitdaging ben ik aangegaan! En ben op zoek gegaan naar
uitdagende maar passende smaken te vinden. Leuk als u een keer weer wat anders wilt
eten… Ik denk dat het is gelukt. Maar kunt u/jij natuurlijk het beste zelf beoordelen. Dit
recept is geschikt als vegetariërs maar boordevol smaak! Dit recept past ook heel goed in
een gezonde levensstijl of als je op dieet bent.

Ingrediënten:
1 kilo zoete aardappel
Klontje boter voor de stamppot
Grote scheut amandelmelk
Half potje zongedroogde tomaten van zoveel gram (160 gram)
Zak rucola ( 85 gram)
Vegetarische shoarma
1 halve tl komijn
1 tl koriander
Snufje peper
Scheutje olie voor de shoarma

Hoe maak je het?
✨Schil de zoete aardappelen.
✨Kook de zoete aardappelen
✨Terwijl de zoete aardappelen koken kun je de zongedroogde tomaten in hele kleine stukjes
snijden. ( anders word de smaak te overheersend)
✨Ook kun je alvast de vegetarische shoarma in een pannetje opbakken. Schep dit regelmatig
om.
✨Als de zoete aardappelen zacht zijn giet je ze af en doe je ze terug in de pan.
Doe er een klontje boter en een goede scheut amandelmelk bij en stampen maar.
✨Als alles goed gestampt is doe je er een scheutje van de olie uit het potje zongedroogde
tomaten in de stamppot en roer je ook de zongedroogde tomaatjes er door.
✨De kruiden mogen er nu ook bij.
✨Nu mag ook de rucola er door heen gespateld worden ( hou ook een deel over voor
decoratie) het is best een beetje lastig om de rucola goed door de stamppot te verdelen.
✨Als laatste mag je de vegetarische shoarma toevoegen.
✨Ook dit roer je nog een keer goed door en dan is het tijd om de borden op te maken
✨En ter decoratie wat extra rucola op het bord te leggen ( zie foto)
Commentaires