top of page

Dim sum rijstflensjes gevuld met scampi, met rijstpapier

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 28 jun
  • 1 minuten om te lezen

Ik was onlangs in Antwerpen, waar ik in een dim sum restaurant super lekkere rijstflensjes at. Ik maakte deze na, maar dan op een makkelijkere manier met rijstpapier. Super makkelijk, en klaar op 15 minuten. Ik vulde ze met scampi en lente ui.


Voor 1 persoon als lichte lunch

15 minuten werk


6 rijstvellen

9 scampi

2 lente ui

Olie spray


Om af te werken:

Lichte sojasaus

Crispy chili olie

Lente ui

Verse koriander




  • Pel de scampi en snij ze in blokjes.

  • Snij de lente ui in ringen.

  • Dip een rijstvel in koud water en leg op een plank.

  • Dip het tweede rijstvel in koud water en leg op de eerste, om zo twee lagen te creëren.

  • Leg hier de scampi blokjes en lente ui op, rol de rijstvellen op. Dit hoeft niet strak te zijn.

  • Leg ze op een bord.



  • Stoom de rijstrolletjes in een pan met water gedurende 8 minuten. Dit kan natuurlijk ook in een stoom mandje.

  • Ik maakte een constructie met een kommetje en het bord om ze te kunnen stomen, zie foto.


  • Werk ze af met sojasaus, crispy chili olie, lente ui en koriander.

Comentários


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page