Dim sum rijstflensjes gevuld met scampi, met rijstpapier
- Leen
- 28 jun
- 1 minuten om te lezen

Ik was onlangs in Antwerpen, waar ik in een dim sum restaurant super lekkere rijstflensjes at. Ik maakte deze na, maar dan op een makkelijkere manier met rijstpapier. Super makkelijk, en klaar op 15 minuten. Ik vulde ze met scampi en lente ui.
Voor 1 persoon als lichte lunch
15 minuten werk
6 rijstvellen
9 scampi
2 lente ui
Olie spray
Om af te werken:
Lichte sojasaus
Crispy chili olie
Lente ui
Verse koriander
Pel de scampi en snij ze in blokjes.
Snij de lente ui in ringen.
Dip een rijstvel in koud water en leg op een plank.
Dip het tweede rijstvel in koud water en leg op de eerste, om zo twee lagen te creëren.
Leg hier de scampi blokjes en lente ui op, rol de rijstvellen op. Dit hoeft niet strak te zijn.
Leg ze op een bord.

Stoom de rijstrolletjes in een pan met water gedurende 8 minuten. Dit kan natuurlijk ook in een stoom mandje.
Ik maakte een constructie met een kommetje en het bord om ze te kunnen stomen, zie foto.
Werk ze af met sojasaus, crispy chili olie, lente ui en koriander.
Comentários