top of page

Cru-cuit salade van rode en witte kool

Foto van schrijver: Leen Leen



Voor 4 personen als hoofdgerecht (met brood), of 8 personen als bijgerecht (bij barbecue of op een buffet)

30 minuten werk


400 gram witte kool

400 gram rode kool

2 appelen

100 gram amandelstiften

50 gram parmesan of grana padano in schilfers

2 lente ui

2 eetlepels honing

2 eetlepels mosterd

Olijfolie

Peper

Zout



✨️ Snij de rode en witte kool in fijne reepjes.

✨️ Bak de helft in een pan met olie, peper en zout. Op hoog vuur, tot ze een goudbruine kleur hebben.

✨️ Rooster de amandelen in een droge pan.

✨️ Maak de dressing door de honing en mosterd te mengen met een scheut olijfolie, peper en zout.

✨️ Snij de appelen in fijne reepjes en laat eventueel even rusten in koud water met een scheutje azijn, om te voorkomen dat ze bruin verkleuren.

✨️ Snij de lente ui in ringen

✨️ Meng alle ingredienten en de dressing goed door elkaar

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page