
Voor 4 personen
30 minuten werk
600 gram kip (dijfilet)
4 eetlepels maizena
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel zout
Olie om te bakken
2 eetlepels honing
3 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels rijstwijnazijn
2 eetlepels saké
2 eetlepels sesamolie
1 spaanse chilipeper
10 gram koriander
1 komkommer
1 rode ui
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel rijstwijnazijn
Sesamzaadjes
✨️ Snij de kip in hapklare stukjes.
✨️ Doe de kip in een kom en doe hierbij de maizena, vijfkruidenpoeder, knoflookpoeder en zout. Meng goed.
✨️ Verhit ongeveer 2 cm olie in een pan en bak de kip goudbruin. Bak niet te veel kip tegelijk, doe dit in twee of drie keer.
✨️ Laat de kip uitlekken op een keukenpapiertje, doe de olie weg en zet de pan terug op het vuur.
✨️ In een kommetje, meng de honing, sojasaus, rijstwijnazijn, saké en sesamolie.
✨️ Doe de kip weer in de pan en giet hier over de saus. Laat deze even indikken.
✨️ Maak de komkommersalade: snij de komkommer met een mandoline. Snij de ui fijn. Meng met de sesamolie en rijstwijnazijn.
✨️ Serveer de kip met de komkommersalade en rijst. Werk af met enkele blaadjes koriander, chilipeper en sesamzaadjes.
コメント