top of page

Crispy en sticky kip met honing en chili

Foto van schrijver: Leen Leen



Voor 4 personen

30 minuten werk


600 gram kip (dijfilet)

4 eetlepels maizena

1 theelepel vijfkruidenpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel zout

Olie om te bakken


2 eetlepels honing

3 eetlepels lichte sojasaus

2 eetlepels rijstwijnazijn

2 eetlepels saké

2 eetlepels sesamolie

1 spaanse chilipeper

10 gram koriander


1 komkommer

1 rode ui

1 eetlepel sesamolie

1 eetlepel rijstwijnazijn


Sesamzaadjes


✨️ Snij de kip in hapklare stukjes.

✨️ Doe de kip in een kom en doe hierbij de maizena, vijfkruidenpoeder, knoflookpoeder en zout. Meng goed.

✨️ Verhit ongeveer 2 cm olie in een pan en bak de kip goudbruin. Bak niet te veel kip tegelijk, doe dit in twee of drie keer.

✨️ Laat de kip uitlekken op een keukenpapiertje, doe de olie weg en zet de pan terug op het vuur.

✨️ In een kommetje, meng de honing, sojasaus, rijstwijnazijn, saké en sesamolie.

✨️ Doe de kip weer in de pan en giet hier over de saus. Laat deze even indikken.


✨️ Maak de komkommersalade: snij de komkommer met een mandoline. Snij de ui fijn. Meng met de sesamolie en rijstwijnazijn.


✨️ Serveer de kip met de komkommersalade en rijst. Werk af met enkele blaadjes koriander, chilipeper en sesamzaadjes.


コメント


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page