Voor 4 personen
1 uur werk
500 gram rundsgehakt
1 ui
4 eetlepels panko
1 ei
4 eetlepels melk
2 teentjes knoflook
Peper en zout
Olie om in te bakken
1 eetlepel bloem
1 eetlepel boter
300 ml volle melk
rundsbouillon (1 knorr bouillonketeltje)
1 theelepel donkere sojasaus (optioneel, voor de kleur)
Gedroogde peterselie
Erwtjes
Aardappelpuree of frietjes
Cranberry of lingonberry confituur
✨️ Hak de ui en knoflook zo fijn mogelijk.
✨️ Meng het gehakt met de ui, knoflook, panko, en en melk. Kruid royaal met peper en zout. Voor een fijnere textuur kan u dit in een hakmolen mengen. Voor mij mocht het grof blijven.
✨️ Rol balletjes de grootte van een golfbal.
✨️ Bak de balletjes op laag vuur in een pan met een beetje olie tot ze gaar zijn en goudbruin.
✨️ In een pot, maak een bechamel van de boter, bloem en melk. Voeg het bouillon keteltje toe en de donkere sojasaus. Werk af met een beetje gedroogde peterselie.
✨️ Serveer de balletjes met de saus, puree of frietjes, erwtjes en cranberry confituur.
Comments