top of page

Congee: hartige aziatische rijstepap

Foto van schrijver: Leen Leen



Een gerecht dat over heel azie gegeten word en 1001 variaties heeft. Op mijn manier.



1 liter water

100 gram rijst

1 blokje kippebouillon (no salt van knorr)

1 kippenbout

15 gram verse gember, gehakt

1 wortel

1 lente ui

3 eetlepels lichte sojasaus

3 eetlepels sesamolie

Sesam zaad


✨️ Breng het water aan de kook in een pot.

✨️ Snij de wortel in stukjes.

✨️ Voeg de rijst, kippenbout, bouillonblokje, gember en wortel toe.

✨️ Laat minstens 1u koken.

✨️ Haal de kippenbout uit de pap en haal het vlees er van af.

✨️ Voeg de sojasaus en sesamolie toe.

✨️ Schep op en werk af met sesamzaad, lente ui en eventueel nog wat sesamolie en gedroogde garnaaltjes.

✨️ Ook lekker er bij: een zachtgekookt eitje en crispy chili olie.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page