
Een gerecht dat over heel azie gegeten word en 1001 variaties heeft. Op mijn manier.
1 liter water
100 gram rijst
1 blokje kippebouillon (no salt van knorr)
1 kippenbout
15 gram verse gember, gehakt
1 wortel
1 lente ui
3 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels sesamolie
Sesam zaad
✨️ Breng het water aan de kook in een pot.
✨️ Snij de wortel in stukjes.
✨️ Voeg de rijst, kippenbout, bouillonblokje, gember en wortel toe.
✨️ Laat minstens 1u koken.
✨️ Haal de kippenbout uit de pap en haal het vlees er van af.
✨️ Voeg de sojasaus en sesamolie toe.
✨️ Schep op en werk af met sesamzaad, lente ui en eventueel nog wat sesamolie en gedroogde garnaaltjes.
✨️ Ook lekker er bij: een zachtgekookt eitje en crispy chili olie.
Comments