
Gevulde schelpen met ricotta en zalm, echt een smaakbom. Deze ovenschotel kan op voorhand voorbereid worden en vlak voor het serveren in de oven warm gemaakt worden.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
45 minuten werk
250 conchiglie pasta
1 potje ricotta
200 gram gerookte zalm
1 bol mozzarella
Voor de saus:
100 gram diepvries spinazie
10 gram verse dille
10 gram verse basilicum
10 gram verse peterselie
200 ml room
Peper en zout naar smaak
✨ Kook de conchiglie gedurende 15 minuten of tot ze gaar zijn.
✨ Snij ondertussen de zalm in stukjes.
✨ Meng de zalm met de ricotta in een kommetje.
✨ Ontdooi de spinazie in de microgolf.
✨ Doe de spinazie, dille, basilicum, peterselie en room in een maatbeker en mix glad met een staafmixer.
✨ Kruid naar smaak met peper en zout.
✨ Stort de saus in een ovenschaal.
✨ Giet de pasta af en spoel met koud water.
✨ Vul elke schelp met ongeveer een theelepel van de ricotta met zalm.
✨ Schik alle schelpen mooi in de saus.
✨ Snij de mozzarella in plakjes en steek tussen de schelpen.
✨ Bak de schotel gedurende 15 minuten op 180 graden. Wanneer ze in de koelkast bewaard werd, bak ze 25 minuten.
Comments