top of page

Conchiglie met zalm en saus van spinazie en groene kruiden

Foto van schrijver: Leen Leen

Gevulde schelpen met ricotta en zalm, echt een smaakbom. Deze ovenschotel kan op voorhand voorbereid worden en vlak voor het serveren in de oven warm gemaakt worden.


Voor 4 personen als hoofdgerecht

45 minuten werk


250 conchiglie pasta

1 potje ricotta

200 gram gerookte zalm

1 bol mozzarella


Voor de saus:

100 gram diepvries spinazie

10 gram verse dille

10 gram verse basilicum

10 gram verse peterselie

200 ml room

Peper en zout naar smaak



✨ Kook de conchiglie gedurende 15 minuten of tot ze gaar zijn.

✨ Snij ondertussen de zalm in stukjes.

✨ Meng de zalm met de ricotta in een kommetje.

✨ Ontdooi de spinazie in de microgolf.

✨ Doe de spinazie, dille, basilicum, peterselie en room in een maatbeker en mix glad met een staafmixer.

✨ Kruid naar smaak met peper en zout.

✨ Stort de saus in een ovenschaal.

✨ Giet de pasta af en spoel met koud water.

✨ Vul elke schelp met ongeveer een theelepel van de ricotta met zalm.

✨ Schik alle schelpen mooi in de saus.

✨ Snij de mozzarella in plakjes en steek tussen de schelpen.

✨ Bak de schotel gedurende 15 minuten op 180 graden. Wanneer ze in de koelkast bewaard werd, bak ze 25 minuten.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page