Conchiglie met zalm en saus van spinazie en groene kruiden
- Leen
- 17 okt 2024
- 1 minuten om te lezen

Gevulde schelpen met ricotta en zalm, echt een smaakbom. Deze ovenschotel kan op voorhand voorbereid worden en vlak voor het serveren in de oven warm gemaakt worden.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
45 minuten werk
250 conchiglie pasta
1 potje ricotta
200 gram gerookte zalm
1 bol mozzarella
Voor de saus:
100 gram diepvries spinazie
10 gram verse dille
10 gram verse basilicum
10 gram verse peterselie
200 ml room
Peper en zout naar smaak
✨ Kook de conchiglie gedurende 15 minuten of tot ze gaar zijn.
✨ Snij ondertussen de zalm in stukjes.
✨ Meng de zalm met de ricotta in een kommetje.
✨ Ontdooi de spinazie in de microgolf.
✨ Doe de spinazie, dille, basilicum, peterselie en room in een maatbeker en mix glad met een staafmixer.
✨ Kruid naar smaak met peper en zout.
✨ Stort de saus in een ovenschaal.
✨ Giet de pasta af en spoel met koud water.
✨ Vul elke schelp met ongeveer een theelepel van de ricotta met zalm.
✨ Schik alle schelpen mooi in de saus.
✨ Snij de mozzarella in plakjes en steek tussen de schelpen.
✨ Bak de schotel gedurende 15 minuten op 180 graden. Wanneer ze in de koelkast bewaard werd, bak ze 25 minuten.
Comments