"Bulgogi": Koreaans gemarineerd rundvlees
- Leen
- 21 okt 2024
- 1 minuten om te lezen

Een klassieker uit de Koreaanse keuken. Ik heb deze al heel vaak gegeten op restaurant en ook al heel vaak gemaakt. Zoet gemarineerde dun gesneden stukjes rundvlees mmmm.
Klassiek wordt de marinade gemaakt met Koreaanse peer. Zo heb ik het al regelmatig gedaan, maar zelf vind ik het lekkerder én makkelijker op deze manier.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
30 minuten werk + 24 uur marineren
Voor 4 personen als hoofdgerecht
20 minuten werk + minstens 12 uur marineren
500 gram rundvlees bvb steak, bavette...
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels sesam olie
1 theelepel geraspte gember
1 teentjes knoflook
1 ui
1 wortel
olie om te bakken
Om er bij te serveren:
Rijst
Kimchi
Komkommer
Lente ui
Sesam zaad

✨ Snij het vlees in zo dun mogelijke reepjes. Dit gaat het beste wanneer het vlees half bevroren is.
✨ Hak de knoflook en gember.
✨ Meng de sojasaus, sesamolie, gember, knoflook en bruine suiker onder het vlees.
✨ Snij de ui in halve maantjes en de wortel in dunne schijfjes. Voeg toe aan het vlees en meng goed.
✨ Laat het vlees afgedekt minstens 12 uur of zelfs 24 uur marineren.
✨ Bak het vlees met een scheutje olie in een hete pan tot het een mooie kleur heeft.
✨ Serveer met rijst, komkommer en kimchi. Werk af met sesam zaadjes en lente ui.
Comments