Bloemkoolsoep met crumble van blauwe kaas
- Leen
- 3 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Op zich een simpel gerecht, maar met een grote wow factor. Ideaal als voorgerecht!
Voor de soep:
1 bloemkool
2 ajuinen
1,5 liter groentenbouillon
Zout en peper naar smaak
Blokje boter
100 ml room
Voor de crumble:
50 gram kruimelige blauwe kaas zoals roquefort of bleu d'auvergne
100 gram panko
Om af te werken:
Verse peterselie
Maak de soep:
Snij de bloemkool in roosjes, snij de stam in blokjes.
Snipper de ajuin.
Doe de groenteb in een pot met een scheutje olie en stoof aan.
Voeg de bouillon toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
Laat 20 minuten koken.
Mix glad met een staafmixer.
Werk af met de room.
Maak de crumble:
Snij de blauwe kaas in blokjes.
Doe dit in een pan en laat 2 minuten op middelhoog vuur smelten.
Doe de panko erbij, roer goed om.
Laat enkele minuten bakken terwijl je regelmatig roert. Tot de kaas en de panko een geheel vormen en het geheel krokant is.
Serveer de soep met de crumble, best er naast, de crumble wordt snel zacht in de soep.
Werk af met groene olie en peterselie.












Opmerkingen