
Een ideale salade om op voorhand te maken en mee te nemen. Veel groenten en een lekkere dressing maken deze salade een echte topper.
Voor 2 personen
20 minuten werk
16 scampi
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel ajuinpoeder
zout naar smaak
olie om in te bakken
1/2 komkommer
1 wortel
1/4 ananas
300 gram rijstnoedels
Voor de dressing
1 eetlepel Vissaus
2 eetlepels Sojasaus
2 eetlepels Mirin
2 eetlepels Sesam olie
Sap van 1 limoen
Voor de afwerking
Koriander
Spaanse chilipeper
Pinda's
Sesamzaadjes
Limoen

✨ Pel de scampi's en kruid ze met het lookpoeder, ajuinpoeder en zout.
✨ Bak ze gaar in een pan met wat olie.
✨ Snij de komkommer, wortel en ananas in fijne reepjes, of snij ze met een spiraalsnijder.
✨ Kook de noedels gaar en spoel met koud water.
✨ Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
✨ Meng de noedels met de salade en de dressing.
✨ Stort dit in een mooie schaal, leg de scampi's er op.
✨ Hak de koriander en pinda's, snij de chilipeper in ringen
✨ Werk de salade af met de koriander, pinda's, chilipeper, sesam zaadjes en enkele partjes limoen.
Comments