
Deze soep maakte ik met het karkas van de gebraden kip van gisteren en.... is een van de lekkerste soepen geworden die ik ooit al gemaakt heb. Ik zag deze soep al regelmatig passeren op pinterest en voelde me geïnspireerd om ze ook te maken.
Er zit géén room in deze soep, de lichte kleur komt door een mengeling van eigeel en citroensap naar waar de naam "Avgolemono" refereert.
Voor 4 personen als maaltijdsoep
1 uur werk
Karkas van 1 gebraden kip met nog wat kippenvlees aan
1,3 liter water
2 wortelen
2 witte ajuinen
1 stengel selder
100 gram orzo (griekse pasta) of rijst
2 eigelen
2 citroenen
1 eetlepel verse gehakte dille of gedroogde
Peper en zout naar smaak
Klontje boter

✨ We beginnen met het maken van een lekkere bouillon: Doe de kip met het water in een pot en breng aan de kook.
✨ Snij een citroen door midden en voeg toe aan de bouillon.
✨ Kruid naar smaak met peper en zout.
✨ Laat 30 minuten koken.
✨ Zeef de bouillon en vang op.
✨ Schil en snij de wortel, ui en selder in blokjes.
✨ Stoof ze in de pot met boter tot de ui glazig is.
✨ Voeg de bouillon terug toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken.
✨ Pluis ondertussen de kip en voeg toe.
✨ Voeg de orzo toe en laat koken tot deze bijna gaar is, ongeveer 6 minuten.
✨ In een kommetje, splits de eieren en vang het eigeel op.
✨ Meng het eigeel met het sap van een citroen.
✨ Voeg een pollepel soep toe aan het ei om deze te tempereren. Als je alles tegelijk toevoegt zal het ei splitsen.
✨ Voeg het ei mengsel toe aan de soep.
✨ Werk af met de dille.
Comments