"Şiş tavuk": Turkse gemarineerde kipspiezen
- Leen
- 1 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

Het werd al eens tijd voor deze klassieker, Turkse kip brochetten, gemarineerd met lekkere kruiden en yoghurt. De kip blijft lekker sappig en word nog eens extra lekker door ze te grillen op de barbecue.
Voor 4 a 5 personen
15 minuten voorbereiden, 6 uur marineren, 10 minuten grillen
1 kg kipdijfilet
Voor de marinade:
125 gram volle yoghurt
3 tenen look
1 theelepel maïzena
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
Zout naar smaak

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
Snij de kip in blokjes van ongeveer 2,5 op 2,5 cm en voeg toe, meng alles goed door elkaar.
Rijg de stukjes kip op de stokjes.
Doe deze in een luchtdicht bakje en laat 6 uur marineren (of een nachtje).
Grill de spiezen direct boven de kolen, op 220 graden.
Draai na 5 minuten om.
Grill nog eens 5 minuten.

Serveer met gegrilde charli biber (milde Turkse groene pepers)
Werk af met verse peterselie
Comments