top of page

"Şiş tavuk": Turkse gemarineerde kipspiezen

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 1 uur geleden
  • 1 minuten om te lezen

Het werd al eens tijd voor deze klassieker, Turkse kip brochetten, gemarineerd met lekkere kruiden en yoghurt. De kip blijft lekker sappig en word nog eens extra lekker door ze te grillen op de barbecue.


Voor 4 a 5 personen

15 minuten voorbereiden, 6 uur marineren, 10 minuten grillen


1 kg kipdijfilet


Voor de marinade:

125 gram volle yoghurt

3 tenen look

1 theelepel maïzena

1 eetlepel tomatenpuree

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder

Zout naar smaak



  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.

  • Snij de kip in blokjes van ongeveer 2,5 op 2,5 cm en voeg toe, meng alles goed door elkaar.

  • Rijg de stukjes kip op de stokjes.

  • Doe deze in een luchtdicht bakje en laat 6 uur marineren (of een nachtje).



  • Grill de spiezen direct boven de kolen, op 220 graden.

  • Draai na 5 minuten om.

  • Grill nog eens 5 minuten.

  • Serveer met gegrilde charli biber (milde Turkse groene pepers)

  • Werk af met verse peterselie


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page