top of page

Zoute koekjes met sesam

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze zoute koekjes met sesam en kaas en zijn ideaal bij de aperitief, als hapje of als deel van een kaasschotel. Slechts 6 hoofdingrediënten 😍


Voor ongeveer 20 koekjes

30 minuten werk + 4 uur rusten in de koelkast


150 gram comté kaas, geraspt (van een blok)

110 gram boter (géén margarine), op kamertemperatuur

130 gram bloem, niet zelfrijzend

Peper naar smaak

2 eetlepels witte sesamzaadjes

2 eetlepels zwarte sesamzaadjes



✨ Doe de boter en kaas in een kom en klop met een garde tot een romige substantie.

✨ Doe de bloem en peper er bij en meng goed. Het deeg is korrelig maar moet bij elkaar blijven wanneer je dit aanduwt met je vingers.

✨ Rol een worst van het deeg, wikkel er folie rond en laat 4 uur rusten in de koelkast.


✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.

✨ Haal het deeg uit de koelkast en rol er bolletjes van. Ongeveer 2,5 cm in doorsnede.

✨ Meng de zwarte en witte sesam zaadjes in een kommetje.

✨ Rol de bolletjes door de sesamzaadjes.

✨ Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes er op met voldoende plaats tussen elk koekje.

✨ Bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat.

✨ Bewaar ze in een luchtdichte doos op kamertemperatuur, tot maximum 1 week.


ความคิดเห็น


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page