top of page

Zoetzure gember saus

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 7 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

Deze zoetzure gembersaus is de perfecte balans tussen zoet, zuur en scherp. De scherpe smaak van verse gember wordt verzacht door de suiker, terwijl de azijn voor een frisse kick zorgt. Ideaal als dipsaus, marinade of om roerbakgerechten een extra smaakboost te geven.


Met slechts een paar ingrediënten maak je deze saus makkelijk zelf, zonder kunstmatige toevoegingen. Een heerlijke toevoeging aan Aziatische gerechten, sushi of zelfs gegrilde groenten! Morgen laat ik een gerecht zien waar ik deze saus gebruik. Ik maak een gerecht na zoals bij de afhaalchinees.


Voor ongeveer 300 ml saus

15 minuten werk


Ingrediënten

  • 1 stuk gember (ongeveer 5 cm), geraspt of fijngehakt

  • 2 tenen look (knoflook), fijngehakt

  • 200 ml water

  • 50 ml azijn (rijstazijn of witte azijn)

  • 40 g suiker

  • 1 eetlepel donkere sojasaus

  • Zout naar smaak

Voor de binding:

  • 1 eetlepel maizena

  • 3 eetlepels water



Bereidingswijze

✨ Doe de gember, look, water, azijn, suiker, sojasaus en zout in een pannetje en breng aan de kook.

✨ Laat het tien minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed mengen.


✨ Meng de maizena met het water in een apart kommetje tot een glad papje.

✨ Voeg het maizenamengsel toe aan de saus en roer goed door tot de saus indikt.

✨ Laat de saus iets afkoelen, deze is nu klaar voor gebruik.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page