"Yum som-o": Thaise pomelo salade
- Leen
- 7 mei
- 1 minuten om te lezen

Thaise pomelo salade is een frisse, pittige en aromatische salade die perfect balanceert tussen zoet, zuur, zout en pikant. Het hoofdingrediënt, pomelo (een citrusvrucht), wordt gemengd met verse kruiden en een pittige dressing. Deze salade is een populair Thaise gerecht dat verfrissend en licht is, ideaal als bijgerecht of als een lichte maaltijd.
1 rode pomelo
1 bosje koriander
1/2 bosje munt
1 rode ajuin
1/4 komkommer
20 gram pinda's
10 gram geraspte kokosnoot
Dressing:
Sap van 1 limoen
1 eetlepel honing
2 eetlepels vissaus
1 chilipeper
✨ Kuis de pomelo: snij de dikke schil er af en haal het vruchtvlees uit de partjes.
✨ Snipper de ajuin.
✨ Hak de koriander en munt.
✨ Hak de pinda's.
✨ Snij de komkommer in blokjes.

✨ Voeg alles samen in een kom.
✨ Hak de chilipeper en doe bij de salade. Giet de vissaus, limoensap en honing er direct bij.
✨ Meng goed door elkaar.
✨ Laat koelen in de koelkast, hoe kouder, hoe lekkerder!
Comments