top of page

Yoghurt ijs met rabarber in de Ninja Creami

Foto van schrijver: Leen Leen

Voor een succesvol recept voor ijs in de Ninja Creami te maken raad ik steeds aan op een vetstof OF zoetigheid te te voegen.


Van vetstof kan je bijvoorbeeld Griekse yoghurt, volle melk of een plantaardig alternatief toevoegen.


Gebruik dan suikervervanger maar echte suiker. Zoals kristalsuiker, siroop, agave, honing... Je kan natuurlijk een deel vervangen door een suikervervanger, zoals ik altijd doe voor gezondheidsredenen.

De reden is niet voor de smaak, maar omdat het vriespunt van suiker en vet lager ligt dan van ander vocht. Doe je dit niet, dan zal de motor van de Creami te hard moeten werken en is er risico dat deze kapot gaat. Vet of zoet, een van de twee, is goed genoeg.


Hou er rekening mee dat wanneer iets ingevroren word, een deel van de smaak verloren gaat. Ik raad aan om je mengsel dus steeds 'te' zoet te maken. Dan zal het net goed zijn wanneer het bevoren is.


Voor 1 pint

15 minuten werk


Voor de rabarber puree

3 stuks rabarber

200ml water


Voor het ijs

200 gram rabarber puree

3 eetlepels volle griekse yoghurt

Stevia naar smaak


✨️ Maak rabarber puree: Snij de rabarber in stukjes en kook met het water gedurende 5 a 10 minuten op laag vuur. Mixen is niet nodig.


✨️ Meng de griekse yoghurt, rabarber puree en stevia en doe in een Ninja Creami pot.

✨️ Bevries gedurende minstens 24 uur.

✨️ Draai een keer op light ice cream.

✨️ Voeg 2 eetlepels vocht toe en doe een respin.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page