
Voor een succesvol recept voor ijs in de Ninja Creami te maken raad ik steeds aan op een vetstof OF zoetigheid te te voegen.
Van vetstof kan je bijvoorbeeld Griekse yoghurt, volle melk of een plantaardig alternatief toevoegen.
Gebruik dan suikervervanger maar echte suiker. Zoals kristalsuiker, siroop, agave, honing... Je kan natuurlijk een deel vervangen door een suikervervanger, zoals ik altijd doe voor gezondheidsredenen.
De reden is niet voor de smaak, maar omdat het vriespunt van suiker en vet lager ligt dan van ander vocht. Doe je dit niet, dan zal de motor van de Creami te hard moeten werken en is er risico dat deze kapot gaat. Vet of zoet, een van de twee, is goed genoeg.
Hou er rekening mee dat wanneer iets ingevroren word, een deel van de smaak verloren gaat. Ik raad aan om je mengsel dus steeds 'te' zoet te maken. Dan zal het net goed zijn wanneer het bevoren is.
Voor 1 pint
15 minuten werk
Voor het ijs
200 gram charentais meloen in blokjes
3 eetlepels volle griekse yoghurt
Stevia naar smaak
✨️ Meng de griekse yoghurt, meloen en stevia en doe in een Ninja Creami pot.
✨️ Bevries gedurende minstens 24 uur.
✨️ Draai een keer op light ice cream.
✨️ Voeg 2 eetlepels vocht toe en doe een respin.
Comentários