top of page

Wortel-pompoensoep met krokante salie

Foto van schrijver: Leen Leen

De afsluiter van de soep week is deze lekkere soep van pompoen en wortel, met krokante salie chips en salie olie.


Voor 6 personen als voorgerecht

30 minuten werk


Voor de soep:

1/2 kleine pompoen zoals butternut, kastanje pompoen, hokkaido pompoen

5 wortelen

1 ui

2 blokjes kippen bouillon

1 teen knoflook

1 liter water

Scheutje olie


Voor de salie:

20 salie blaadjes

50 ml zonnebloem olie




✨ Snij de pompoen in blokjes, schillen hoeft niet bij een kleine pompoensoort.

✨ Schil de wortel en snij in schijfjes.

✨ Snipper de ui en hak de knoflook.

✨ Stoof de ui, wortel en knoflook kort in een scheutje olie.

✨ Voeg het water en bouillonblokjes toe en kook 15 minuten.

✨ Voeg de pompoen toe en kook nog eens 15 minuten.


✨ Terwijl de soep kookt maken we de krokante salie.

✨ Zet een pan op het vuur en doe de olie er in.

✨ Laat de olie heet worden alvorens de salie te bakken.

✨ Bak de blaadjes salie kort, draai na enkele seconden om. Na 15 a 20 seconden zijn ze al krokant.

✨ Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

✨ Hou de olie bij om de soep te versieren.


✨ Mix de soep met een staafmixer glad.

✨ Versier elk bord met salie olie en de krokante salie blaadjes.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page