
Wok tijdens de pasta week? Euh... ja, deze noedels zijn eigenlijk spaghetti :) Een heel braaf en vooral niet authentieke Aziatische wok.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
30 minuten werk
250 gram spaghetti (droog)
400 gram steak
500 gram broccoli
1 ui
Voor de saus:
2 tenen knoflook
Stuk gember van 2 cm (1/2 eetlepel gehakt)
6 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sesam olie
1,5 eetlepel suiker
Voor de afwerking:
Sesam zaad en lente ui
✨ Snij de steak in zo fijn mogelijke plakjes.
✨ Snij de broccoli in fijne roosjes (gebruik de stam voor iets anders, zoals de broccoli frietjes op mijn site)
✨ Snij de ui in halve ringen.
✨ Breng een pot met water aan de kook en kook de spaghetti gaar.
✨ Meng alle ingrediënten voor de saus.
✨ Doe het vlees, broccoli en ui allemaal tegelijk in een wok met wat olie en bak kort tot alles gaar is. Ik heb het graag wanneer de broccoli net beetgaar is, dus kook deze niet op voorhand.
✨ Voeg de saus toe en laat kort mee bakken.
✨ Giet de pasta af en voeg toe aan de rest. Meng goed.
✨ Serveer en werk af met sesamzaad en lente ui.
Comments