top of page

Witloofsoep met curry appeltjes

Foto van schrijver: Leen Leen

Onze buren kweken hun eigen witloof, natuurlijk het beste witloof dat wij ooit al gegeten hebben. Ik maakte deze witloofsoep met curry appeltjes er mee.


Voor 2 personen

25 minuten werk


3 stronkjes witloof

1 ajuin

1 liter water

1 blokje groentenbouillon

Scheutje olie om te stoven

100 ml room of een vegan alternatief voor room.


2 appelen

1/2 theelepel curry naar keuze, ik gebruikte vadouvan



Snipper de ajuin.

Snij het witloof in ringen.

Stoof de ajuin en witloof kort aan met de olie.

Voeg het water en bouillonblokje toe.

Laat 20 minuten koken.


Maak ondertussen de curry appeltjes:

Schil de appel en snij de in blokjes.

Doe een scheutje olie in een pan en bak de appeltjes goudbruin aan op hoog vuur. De bedoeling is dat ze nog wat krokant zijn.

Voeg het curry poeder toe en meng goed door elkaar.


Mix de soep glad met een staafmixer.

Voeg de room toe.

Werk de soep af met de appeltjes.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page